У селі Нуйно облаштували полігон для захоронення сміття

12 Квітня 2020, 14:33
5161

Стратегію поводження зі сміттям впроваджують у Нуйнівській громаді, жителі села облаштували полігон для захоронення сміття.

Про це йдеться на сайті Полісся.

До речі, уже не перший рік намагаються в селі навчити людей зрозуміти те, що не можна викидати сміття так, як вони це робили раніше.

Згадану ініціативу самотужки вивозити побутові відходи, як стверджує сільський голова Віталій Ярошук, односельці нині активно підтримують.

Відтак тамтешні мешканці на чолі з сільським головою облаштували полігон для захоронення непотребу.

Територія сміттєзвалища площею 40 соток розташована поза межами населеного пункту. Величезних кучугур мотлоху на фото поки що не видно, оскільки, за словами Віктора Івановича, наявне сміття уже закопали бульдозером.

Крім того, поруч із полігоном місцеві ентузіасти провели рекультивацію земель та на 30 сотках прилеглої до поля території висадили лісові культури, зокрема, сосни та берези.

За словами посадовця, питання відбору сміття нуйнівчани вирішуватимуть комплексно. Тож нині узялися вдосконалювати систему поводження з відходами і на територіях школи та автобусних зупинок. Для цього встановили контейнерни для роздільного сортування відходів.

«На разі, сортування непотребу для селян — заняття поки що незвичне, — зазначає голова. — Чи не на кожних зборах громади ми наголошуємо, що засмічене довкілля — це і негарно, і шкідливо. Тож людям потрібно вчитися екологічної культури».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024