COVID-19 уже виявлено і на Камінь-Каширщині: деталі поширення коронавірусу

17 Квітня 2020, 16:42
4170

Минулої неділі, 12 квітня, стало відомо, що у районі підтверджені перші випадки COVID-19. Інфекційне захворювання виявили у трьох жителів села Піщане.

Про це пише газета Полісся.

Як розповів журналістам «Полісся» головний лікар Камінь-Каширського ЦПМСД Ігор Соловей, захворіли члени однієї родини. Двоє з них нині перебувають на амбулаторному лікуванні. Ще одна особа старшого віку госпіталізована до лікарні у місті Ковель.

Наразі відомо, що серед інфікованих — жінка, котра повернулася із Польщі, а також чоловік та свекруха, які проживають в одному будинку.

За інформацією Камінь-Каширського ЦПСМД, вже встановлено, з ким вони контактували. Серед контактних осіб є діти. Усі вони почуваються добре, а тому аналіз на наявність у них коронавірусу не проводили.

Мобільна медична бригада центру первинної медико-санітарної допомоги зробила експрес тестування та провела забір аналізів у хворих для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції). І, до речі, хоч тестування показало від’ємний результат, лабораторне дослідження підтвердило наявність антитіл на коронавірус.

Нині чоловік та жінка, у яких виявили COVID-19, почуваються добре. Про стан старшої жінки, яку госпіталізували, у Камінь-Каширському ЦПМСД інформації не мають.

Відтак ми запитали про це у членів родини. Син хворої повідомив, що є сподівання на покращення її стану: «У матері був кашель та жар. Температуру кілька днів не можна було збити. Після того, як її почали лікувати у стаціонарі, справи пішли на краще».

Разом з тим чоловік розповів, які симптоми захворювання були у нього та дружини: «У мене також три дні спостерігалася підвищена температура тіла, відчувалася втома. Але кашлю чи задишки не було. За призначенням лікаря приймав антибіотики і за три дні почав почуватися краще. А в дружини взагалі не було яскраво виражених симптомів захворювання».

Проте стверджувати, що це подружжя одужало, ще зарано. Так вважає головний лікар Камінь-Каширського ЦПМСД. Мовляв, точно сказати про це можна буде тоді, як факт одужання підтвердиться лабораторно.

Підозра на наявність коронавірусу у жителя ще одного із сіл району, який повернувся з-за кордону, за словами Ігоря Солов’я, не підтвердилася. Також на дослідженні у вірусологічній лабораторії ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» знаходяться відібрані зразки біологічного матеріалу ще від 2 осіб.

А загалом хворих із симптомами ГРВІ в районі минулого тижня налічувалося аж 209. Тож лікар закликає усіх суворо дотримуватися карантину та правил особистої гігієни. Адже хвороба ця до кінця не вивчена і кому та яку загрозу вона може становити — не відомо.

Зазначимо, що станом на 10.00 год. 17 квітня на Волині зареєстровано 122 підтверджениих випадків COVID-19, в тому числі чотири летальних. Одужало 3 особи.

Загалом в Україні зафіксовано вже 3764 випадки коронавірусної хвороби. З них 108 летальних, 143 пацієнти одужало.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024