Учителю із села Раків Ліс вдалося уникнути штрафу за п'яне кермування

20 Квітня 2020, 13:17
7002

Суддя Камінь-Каширського районного суду Борис Гамула розглянув справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Камінь-Каширського відділу поліції про притягнення до адміністративної відповідальності учителя загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Раків Ліс, інваліда війни ІІІ групи, якого затримали п'яним за кермом.

Слухання справи відбулось 13 квітня. Про це йдеться у постанові суду.

Обвинувачений 19 березня о 21:55 у селі Раків Ліс Камінь-Каширського району керував автомобілем марки «ЗАЗ 110307», який належить іншій особі, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння.

Чоловік у судовому засіданні свою винуватість у вчиненні адмінправопорушення визнав. Пояснив, що вперше притягується до адміністративної відповідальності, ніколи раніше, перед тим як керувати транспортним засобом, не вживав алкогольних напоїв, у вчиненому щиро розкаявся та просив звільнити його від адміністративної відповідальності.

Також до суду надійшло клопотання громадської організації «Ветеранів АТО «Побратим» про звільнення чоловіка від адміністративної відповідальності та направлення матеріалів про вчинення ним адміністративного правопорушення на розгляд цієї громадської організації з метою застосування заходів громадського впливу.

Клопотання обґрунтували тим, що чоловік вперше вчинив адміністративне правопорушення, щиро кається у вчиненому, є членом громадської організації «Ветеранів АТО «Побратим», де характеризується позитивно, і колектив зобов'язується здійснювати заходи виховного характеру, спрямовані на недопущення вчинення ним нових правопорушень та заходи на його перевиховання й виправлення шляхом залучення до активної роботи в організації, участі в громадських рухах та профілактичної роботи.

Суддя постановив звільнити водія від адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу та передати матеріали на розгляд колективу громадської організації «Ветеранів АТО «Побратим», а провадження у справі закрити.

Читайте також: Сів п'яним за кермо у Камені-Каширському – заплатить понад 10 тисяч штрафу

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром