Весняна повінь: річки Стохід та Турія вийшли з берегів

07 Березня 2017, 10:03
5217

На території області в даний час спостерігається проходження піку весняної повені. За словами начальника обласного управління водних ресурсів Ростислава Кравчука, в зимовий період 2016-2017 років випало 112 мм опадів, що становить 103% від норми.

Різке сніготанення спостерігалось в останню декаду лютого, коли розтанув майже весь сніговий покрив. Станом на 6 березня 2017 року на річках і замкнутих водоймах проходить руйнування криги, підвищення притоку і вихід води водотоків на заплави. В порівнянні з початком року, на даний час рівні води в річках зросли від 40 см до 1,5 метра. Останніми днями відмічається незначне зростання рівнів – до 5 см на добу, а у верхів’ях річок розпочався навіть спад, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації..

Зокрема, води річок Прип’ять (Любешівський і Ратнівський р-ни), Стохід (Камінь-Каширський та Любешівський р-ни), Турія (Камінь-Каширський р-н) знаходяться на заплаві шаром води до 15 см, на інших річках вода в межах берегів. При такій ситуації до відмітки виходу решти річок на заплави є запаси майже до 1 метра у річках Західний Буг, Стир і Турія. Водосховища області наповнені в середньому на 80% до повного об’єму, режими їх роботи відповідають встановленим.

– Відповідно до плану основних заходів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році, затвердженого головою облдержадміністрації, спеціалістами облводресурсів та ДСНС області проведено перевірки готовності до пропуску повені на місцях у Камінь-Каширському, Любешівському, Маневицькому та Ратнівському районах. Разом із тим, тало-дощовими водами було затоплено 10 будинків та 7 гектарів городів у Луцькому районі (с. Городище-1 Баївської сільської ради) через відсутність організації поверхневого стоку. Інших фактів затоплення не зафіксовано. Загалом в 2017 році проведено 6 виїздів аварійних водогосподарських бригад у кількості 30 чоловік, які виконували ремонтні роботи на дамбах та гідротехнічних спорудах у Любешівському та Ратнівському районах, – зазначив Ростислав Сергійович.

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром