Камінь-Каширський район: діти залишились без харчування через невчасно проведені тендери, – ЗМІ

08 Березня 2017, 08:29
1563

Держава виділяє з бюджету кошти на харчування школярів та студентів училищ, які проживають у межах населених пунктів чорнобильської зони – Любешівського, Камінь-Каширського та Маневицького районів. Але у силу обставин із початку лютого дітей не забезпечують гарячим харчуванням.

Через невчасно проведені тендерні процедури закупівлі продуктів, діти по кілька місяців не отримують належного харчування у навчальних закладах. Тож держава виділяє грошову компенсацію батькам – 8 гривень за день, аби ті самостійно забезпечували харчуванням своїх дітей. Людей обурює те, що ця сума уп’ятеро менша від тієї, яка необхідна для того, аби забезпечити фізіологічні норми дитячого харчування, – пишуть Новини Луцька.

Тож мешканці звернулися до народного депутата Ірини Констанкевич.

Депутат Верховної Ради зініціювала в селі Пнівне Камінь-Каширського району зустріч громади та керівництва Камінь-Каширського району, аби ті пояснили людям, чому тендери на харчування дітей не були оголошені вчасно.

«Закон про державний бюджет був прийнятий під Новий рік, і нам, щоб розпочати харчування, потрібні були кошти. На початку лютого нам прийшов лист від департаменту соціального захисту. Тиждень тому отримали затверджений кошторис витрат. На 2017 рік, по грудень включно, виділено на харчування дітей району 46 мільйонів. Наразі створений тендерний комітет. Затвердили план річної закупівлі, визначається вартість харчування на одну дитину. Це дуже трудомістка і відповідальна робота», – зауважує начальник районного управління соціального захисту громадян Максим Демидюк.

За його словами, минулого року до процедури тендерних закупівель мали претензії СБУ та фінансова інспекція. Тож тепер місцева влада, так би мовити, перестраховується. Тим часом Міністерство соціального захисту повідомляє, що цьогоріч змінювати суму грошової компенсації за харчування не будуть.

Ірина Констанкевич зазначає, що проблема харчування дітей зони радіоактивного забруднення повторюється з року в рік.

«Раніше тендери на харчування дітей проводились у Києві, з минулого року – це відповідальність райдержадміністрацій. Влада з районів Волині, які підпадають під категорію чорнобильської зони, не може дати відповідь, як зараз будуть харчуватись школярі та студенти училищ. На сьогодні у мене більше 30 звернень із численними підписами батьків щодо того, що саме місцева влада затягує проведення тендерних процедур. На основі цих звернень підготовані депутатські запити на Генеральну прокуратуру та профільні міністерства щодо надання оцінки діям посадовців. Після отримання відповідей ми будемо знати, як діяти далі. Винуватці халатності повинні бути покарані», — наголошує депутат.

Коментарі
08 Березня 2017, 22:22
І хто тепер понесе відповідальність? Знову і як завжди - НІХТО?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром