У Камені-Каширському карантин заморожує торгівлю розсадою: господарі рахують збитки

03 Травня 2020, 10:34
3526

У Камені-Кашрському ліквідували стихійну торгівлю, так, іронізуючи, можна сказати з огляду на те, що через введений карантин поряд із тимчасовим закриттям місцевого ринку та Пасажу заборонили продаж будь-чого на вулицях міста.

Про це пише газута Полісся.

Працівники поліції стежать за тим, аби прийняте міською радою рішення виконувалося, а тому на приринковій території, де завжди жваво велася торгівля, сьогодні дійсно порожньо.

Однак продавці розсади та насіння, частина з яких не має магазинів, не вміє, та навіть і уявлення не має, як торгувати через інтернет, сьогодні стурбовані такою ситуацією.

«Як нам бути? Ми вклали чималі гроші, а тепер не можемо продати своєї розсади», — передає слова жіночок, які не знають, де подіти вирощене, депутат міської ради Петро Герасимик.

За його словами, ситуація дійсно є проблемною, адже Уряд насправді дозволив продаж саджанців плодових та декоративних дерев, квіткової розсади, квіткового та овочевого посадкового матеріалу.

Та у нас, виходить, нема місця для цього. З іншого боку не знають, де придбати потрібну розсаду, і жителі району, які зазвичай це робили на ринку.

«Але справа тут не лише у карантині. Проблема не зникне після його закінчення, стихійна торгівля може знову повернутися. А цього не хотілося б. Тому місцевій владі потрібно вже думати, де б люди могли продавати вирощене власними руками», — каже Петро Герасимик.

Відтак журналісти «Полісся» поцікавилися у міській раді, а також у Держпродспоживслужбі, чи реально вирішити дану проблему. У мерії нам повідомили: поки що продавці розсади можуть торгувати на спеціально відведеній території ТК «Пасаж» (під накриттям), а далі діятимуть, виходячи із ситуації.

Фахівці ж Держпродспоживслужби зауважують наступне:

«Торгівля у невстановлених місцях повинна каратися відповідно до законодавства. І якщо ведеться вона, приміром, із тротуару, поліцейські мають право притягнути до відповідальності. У будь-якому випадку, а тим більше в умовах карантину, торгівля повинна здійснюватися цивілізовано. І за тим, як дотримуються правил, нагляд повинна вести відповідальна особа. Адже основна ціль карантину – зменшити кількість контактів між людьми».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024