Олениненського батюшку заборонили в священнослужінні за наклеп на церковне керівництво та непослух

11 Березня 2017, 09:30
4289

На Волині "звільнили" священика за наклеп на церковне керівництво та непослух.

Заборонили в служінні настоятеля храму преподобного Іова Почаївського села Оленине Камінь-Каширського благочиння протоієрея Леоніда Каменського, - про це повідомляє Волинь 24 з посиланням на прес-службу Волинської єпархії УПЦ. 

"Указом керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла №92 від 7 березня 2017 року “…за неодноразові порушення священицької дисципліни та свідоме невиконання церковного послуху, наклеп на священноначальство, згідно 55 Апостольського правила та 13, 14, 15 правил Константинопольского Двукратного Собору” протоієрея Леоніда Каменського заборонено в священнослужінні", - йдеться у повідомленні.

 

1


Як повідомив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег(Точинський),Леоніда Коменського заборонили в служінні через наклеп на священноначальство.

"Почалося звинувачення в екуменізмі та єресях вищого церковного керівництва, а саме єпископа Волинського та Луцького Нафанаїла та Предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія", - розповів отець Олег.

Як відомо, екуменізм - це ідеологія та рух за співпрацю та взаєморозуміння між християнами різних конфесій.

Після того, як йому зробили зауваження та попередили Леонід Коменський не зважав і ще більше загострив ситуацію. 

"Діло в тому, що є такі внутрішньоцерковні течії, представники яких вважають, що не можна навіть вітатися за руку з представниками інших релігій. Це течії ультраконсервативного напрямку", - зазначає прес-секретар єпархії.

Отець Олег розповідає, що Леоніда Каменського попереджали за три місяці до того, як прийняли рішення заборонити його в служінні.

"Попереджали коли владика Нафанаїл приїжджав до Михнівського монастиря. Тоді Леонід Каменський поводився нестримано. Так само агресивно поводилися налаштовані ним люди. Потім, владика приїздив до Каменського на прихід, але священик не з'явився", - додає отець Олег.

В принципі, за словами прес-секретаря Волинської єпархії, таким вчинком, він підтвердив свої слова: "Я з ними не хочу мати діла".

На думку отця Олега(Точинського), у забороненого священика є шанс повернутися до служіння.

"Було багато таких випадків. Люди часто помиляються. Такі дії(заборона в служінні) вчиняються не для того, щоб покарати, а для того, щоб навернути до каяття", - зазначає протоієрей. 

Нагадаємо, що Леонід Коменський у 2013 році встановив в селі Оленине на території храму меморіальну дошку царській родині.

Зараз в селі Оленине служить інший священик Олександр Кулюк, про призначення якого Район. Камінь-Каширський раніше повідомляв. Священика-вигнанця, який тут жив, в селі немає.

Коментарі
11 Березня 2017, 13:34
Хто той Льонцьо тільки Хрін знає. Царська родина - поводився нестримно - екуменізм. Цікаво, де той Льонцьо нині мешкає?
11 Березня 2017, 14:08
Священик - людина смертна, може і "дах зірвати", але де громада? Чи вона в тому самому психічному стані?
11 Березня 2017, 14:58
У росіян є прислів'я: &quot;РетивьІй дурак хуже умного лентяя!&quot; Вочевидь Леонід Каменський, почувши десь в кулуарах УПЦ МП про необхідність навернення скрепів &quot;русского мира&quot; аж до царів, поспішив з цим задумом, випередивши саму Няшу Поклонську з її нещодавнім мироточенням бюста Миколи ІІ в окупованому Криму. Можливо молодий бюст у самої незайманої Няші і зазнавав якихось фізіологічних змін, але тільки не погруддя останнього монарха Росії. Цей російський імператор, за задумом московитів, вочевидь, мав замироточити акурат під 100 літній ювілей свого зречення - 8(21 березня 1917 року), але очікуваного ефекту масового поклоніння ватників Росії досягти так і не вдалося.<br/> Українцям, у зв'язку з цим &quot;мироточенням&quot; варто нагадати, що Микола ІІ в Криваву неділю 9(22) січня 1905 року віддав наказ розстріляти хресну ходу з попом Гапоном на чолі, (тоді загинуло кілька сотень людей, хоча офіційно Росія визнала трохи більше 400 жертв, з них більше 100 розстріляних) ніколи не був великим демократом, а зрікся престолу під тиском обставин і революційних подій того часу. Але, найцікавіше, що РПЦ, лукаво &quot;забувши&quot; про розстріляну мирну хресну ходу православних з чолобитною до царя батюшки - поліпшити умови життя - вже в наш час у 2000 році, знову ж таки за підказкою з Кремля, Микола ІІ було піднесено до лику святих цієї Церкви. <br/>Відтак, оленинський піп замалим чим не випередив події, задумавши, вочевидь, мироточення меморіальної дошки царській родині в самому центрі бандерівського краю. Ця &quot;ретивость&quot; явно була не на часі. &quot;Штирлиц никогда небьІл так близко к провалу&quot; - цитуємо відомий фільм, роздумуючи про мотиви такого &quot;царського&quot; вчинку відлученого Указом попа Леоніда...
11 Березня 2017, 19:10
Проблема не в попах, проблема в народі нашому, досі темному, і темному завдяки тому, що досі немає чіткої державної і місцевої роботи з позбавлення народу москалізма, комунізму і попівства. Інтелектуальний рівень значної частини цієї древньої професії не відповідає ознакам наявності інтелекту.
11 Березня 2017, 21:28
Звісно, що проблема не в попах, а в &quot;населении&quot;. Оленінський народ &quot;просвещает&quot; такий же оленінський батюшка. Колись Митрополита Йосипа Сліпого запитали, чи значно веселіше йому стало проводити час в радянській тюрмі, коли йому в камеру підсадили православного єпископа - хоча б поговорити було з ким на церковні теми? Сліпий, який знав щонайменше 5 європейських мов, відповів - а про що з ним можна було розмовляти, коли він окрім ритуалів і піснеспівів нічого не знав...
12 Березня 2017, 04:05
так про льонця нічого і не дізнався. хто він, яким вітром його занесло в жєрово?
12 Березня 2017, 11:00
служив у селі Дніпропетровської області, односелець о.Степана, за слізними проханнями о. Степана перед митрополитом Ніфонтом, був переведений в с.Оленине, разом із громадою розпочав будівництво храму Іова Почаївського.
12 Березня 2017, 11:25
Немає значення хто й що з себе являє той Льонцьо, та й не велике цабе оЛенинське щоб таку увагу йому приділяти. МП добирає у свої ряди людей за ознакою &quot;послушания&quot;, а все решта - вторинне...І ось такі Льонці лізуть у волинські дитячі садочки, у школи, створюють літні дитячі табори і гуртки християнської етики, аби пропагувати &quot;русский мир&quot; і царя-батюшку в особі Путіна. А кого ж інакше, як не того кдбіста?
12 Березня 2017, 11:43
дякую
12 Березня 2017, 12:32
А чи варто про него так багато говорити. Тра скинутись цьому попу на чомодан, а далі як має бути - чемодан, вокзал, росія. Щоб іншим попам наукою було.
12 Березня 2017, 13:38
Каміньчуки не бідні, за одне й о.Стефанові могли б скинутись на чамайданчик і квитки в один кінець - подалі від Каменя, надто глибоко він оре нашу ниву для висівання тут російської лабуди. Ця зухвалість, яка проявилася у нього при &quot;реконструкції&quot; під псковщину Іллінської церкви, врешті - її втрата, добір різних льонців тощо дає підстави для громадського обговорення результатів його діяльності у районі. Невже, для прикладу, прот. Микола Смолярчук, який народився у райцентрі і ще за радянських часів обрав для себе Божу дорогу, не міг би духовно опікуватися своїми земляками та їх духовними провідниками на рівні району? Врешті, у разі такого вирішення цього питання, вдалося б на рівні благочиння розірвати ці церковні вади - кумівство та старовижівський непотизм, що тягнеться ще від Ніфонта... Тоді б не було таких льонців чи їм схожих цареборців, котрі за мзду отримують хлібні місця в густонаселених православних приходах Волині.
12 Березня 2017, 13:54
Такі так. Варто принципово запитати Ніфонта та його правонаступника про їхнє ставлення до теми запобігання проявам анти-українства серед попів, принаймні, у Волинській області. Вони звісно почнуть спочатку доводити, що мовляв церква відокремлена від держави, тобто від України і вони вільні робити, що їм заманеться. Але блаженим слід нагадати, що вони є громадянами України і тому не мають права вчиняти щось, що спрямовано на міжконфесійний розбрат. Бо за такі викрутаси можна і по статті піти.
12 Березня 2017, 14:34
Щодо Стефана, то не все однозначно є факти і на користь йому. Маю на увазі управління. Як управлінець він на висоті. Задовольняє потреби великого масиву камінчуків.
12 Березня 2017, 15:10
Він поводить себе як ворог. Своїми діями він сприяє планам Путіна привести Україну до внутрішнього безладу, а тому нехай своє управлінство демонструє в країні &quot;духовних скрепів&quot;. Сільська громада, сільський голова повинні показати йому стежку до Москви. Якщо вони погано розуміються на географії, то нехай запитають у місцевих заробітчан, які обслуговують російську економіку, якщо і в них в голові все зарусофіцило і вони втратили решти глузду, то мабуть час нагадати Дунайчуку, що він представляє Президента України - гаранта Конституції, а тому повинен розібратись як і чому в районні відбуваються антиконституційні події.
13 Березня 2017, 01:09
Перегляньте інтерв'ю єпископа Нафанаїла, який на тлі прапора ДНР (так &quot;випадково&quot; оформлена кольорами студія - дивитися, скажімо, коли камера бере єпископа крупним планом на 11 хв.), що приємно тішитиме око його вищого церковного начальства та мешканців ОРДЛО. Я вже мовчу про маніпулятивність у відповідях цього церковного достойника, оскільки вони розраховані на богомольних малоосвічених бабусь, до яких можна віднести і журналіста, що без папірчика й слова не зв'яже. То про який світоглядний рівень попів УПЦ МП можна вести мову у поліських селах, що ви хочете від о.Стефана, котрий займається &quot;добором&quot; кадрів на кшалт цього царелюбця Леоніда. Ну і щодо ролі згаданого в коментарях голови РДА Дунайчука. Цей посадовець, окрім вручення грамот і святкових букетів, зобов'язаний слідкувати за дотриманням Конституції та законів України на адміністративній території. Відтак, він, аби уникнути відповідальності за бездіяльність у частині контролю за збереженням пам'яток архітектури району, мусить прискорити вивчення історії з незаконною реконструкцією Іллінської церкви, причинами цієї пожежі та назвати винних - місцева служба ДСНС, користувачі, конкретна особа..... З огляду на публічний резонанс, пов'язаний з втратою цього Храму, голова РДА мав би також публічно проінформувати громадськість, аби в подальшому не було кривотолків, припущень тощо у даній справі. Бо, гляди, Вероніка Романович у звичній їй манері підготує грунтовний запит з даного питання, і тоді в місячний термін апарату РДА доведеться нашвидкоруч верстати цю непросту відповідь очільника району.<br/><br/>ВІдео інтерв'ю з єпископом Нафанаїлом: http://www.volynpost.com/news/85561-iepyskop-nafanail-prokomentuvav-skandal-z-sviaschenykom-u-piddubciah
13 Березня 2017, 01:40
Мабуть із року, кои зникла церква (буваю лише декілька разів на рік у Камені) з боку пошти складуються фундаментні блоки, плити перекриття, а в 2016 з&quot;явилася альтанка. То Хрін, живучи на Волині, пише про розслідування реконструкції, а треба вже розслідувати підготовку до будівництва &quot;під носом&quot; Чиха (вікна ж виходять туди).
13 Березня 2017, 09:11
Чих чихав і на незаконну реконструкцію церкви, яка велась у нього під носом, принаймні райвідділу, бо ж не було відповідної заяви. Сус все це спостерігав через службове віконце, інші можновладці все це бачили, а Хрін винуватий, бо мав це бачити зі свого схрону в екзилі)))
13 Березня 2017, 14:41
Екзил? Не вірю, Ви на Волині. Принаймні в Камені, якщо і не мешкаєте, то буваєте часто. На місці згорілої церкви треба поставити пам&quot;ятник цій церкві, а фундаментні блоки, плити перекриття перевезти в інше місце. Пропоную церкву звести поблизу вул. Б. Хмельницького (якщо не помиляюсь, бо давно не живу в Камені), там, де колись росла лоза, а нині ями від глини та декілька самовільно зайнятих городів. І до центру близько, і місце гарне, і людей на тому кутку живе чимало.
13 Березня 2017, 16:04
Категорично проти будівництва якогось там пам'ятника на місці церковного попелища у центрі міста. Це місце є намоленим думаю, щонайменше впродовж 5-7 століть, воно історичне і вікопомне для міської громади. Підкреслю той факт, що навіть ця втрачена дерев'яна церква, що зведена у пам'ятній нам всім формі ще 1700 року, вона була збудована майже за 100 років до приходу на Полісся російської влади після третього поділу Польщі 1795 року. Варто пам'ятати, що місто ще у 1432 році (є інші дати з різницею 2-5 років) вже мало Маґдебурзьке право і не могло не мати церкви, причому з високою вірогідністю цього ж самого місця, оскільки оборонний центр у вигляді редуту, фортеці з дерева чи у іншому вигляді достеменно був на Гірці, де тепер школа мистецтв (приміщення бувшого райкому) і ЦЕНТР міста залишався незмінним. <br/>На місці Іллінської церкви має постати нова простора споруда УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ Київської митрополії - майбутньої української помісної православної церкви, на моє глибоке переконання - кам'яниця. Ця споруда має стати власністю громади міста, а не якоїсь окремої нинішньої конфесії. Московитам, якщо вони не бачать для себе іншої окрім Московської приналежності, себто РПЦ - російської православної церкви, можна виділити ділянку за їхнім бажанням будь де, навіть там де росла лоза. Бо завтрашні прихожани, що не будуть задурманені російською брехнею про тисячолітню історію російської церкви, таки твердо знатимуть і пам'ятатимуть, що Москва щойно у 1588 році отримала статус окремої церкви, а Софія Київська постала ще у 1015-17 роках, тобто більш ніж на 500 літ є старшою від &quot;канонічної&quot;. Більше того, о.Стефан, який формально відповідав за пожежну безпеку у приміщенні Іллінської церкви- пам'ятки архітектури, навіть не покаявся перед Богом за таку втрату, я вже мовчу про покаяння перед громадою міста, про якусь вольну чи невольну провину. Тому, при таких очільниках московської церкви навіть мови не може бути про передачу у ВЛАСНІСТЬ, бо так буде при новобуді, земельної ділянки історичного значення. Бо для чого тоді гинуть українці на Сході і ще невідомо коли і як це все скінчиться. У місті нині є 3 російських церкви - Воля, Підцир'я, Раків Ліс, це більш аніж достатньо для справляння релігійних потреб старшого промосковського покоління віруючих. Якщо у такому підході не буде консенсусу громади міста, тоді нехай спочине ця незагоєна рана у центрі міста 5-10 років, час летить надзвичайно швидко, він найкращий суддя всім нам...
13 Березня 2017, 17:29
То будемо чи не будемо посилати попа в Москву? Якщо поїде, трохи там приживеться, глядиш і інші брати його по розуму та інстинктам до скрепоносців відправляться. Повітря в районі покращає, розумні думки до голови прилинуть. Тоді і вирішиться питання, що робити на місці вбитою попами Церкви, яка стільки нечисті пережила, а квазі-попів не витримала. Амінь!
13 Березня 2017, 18:30
До 15:29<br/>Хе! В Московії своїх попів-растриг вистачає. Якраз жди, щоб наші попи із своїх парафій та й на обдерті скрепоносні приходи за поребрик поїхали, ніби, вони не знають, яка кількість церков в Україні і скільки в Росії.
13 Березня 2017, 20:11
В московію не для попівства, а для нафік. Якщо ми, хто усвідомлює себе українцями, то добємося виведення з нашої країни МП та створення єдиної помістної православної Церкви. Отож матимемо найчисельніший Патріархат в Світі. Відповідно, стаємо законним центром православія - на рівні Ватикану, тобто впливовості в православному Світі, як Ватикан в католицькому. Саме цього Путін та путіно-попи і бояться. Тому, кожного такого, хто проти цієї великої справи, не гаючи часу, треба відправляти на московію. А що вони з ними робитимуть, то вже їхня справа. Ми знаємо, що робити з гноєм, це добриво. Не знаємо що робити з попами - це .....!!!!
13 Березня 2017, 21:39
Почекайте, почекайте, що ж це ви вже четвертий Рим почали будувати. Он в Москві ще третій не вдалось збудувати, а ви вже замахнулись на &quot;найчесельніший Патріархат у Світ&quot; та рівний католицькому. Я би радила вам продивитись підготовчі матеріали, які були прийняті в Шамбезі до минулорічного Собору, який проходив на Кріті. Благо інтернет дає можливість це зробити. Також можете подивитись і порівняти чисельність вірних християн Східного обряду та Західного. А то ви вже почали розкидуватись попами, так ненароком і священників повиганяєте в московію, там і так нашого люду за деякими даними 5-10 млн.
13 Березня 2017, 22:49
До ваших слів щодо кількісної участі українців у формуванні московитів додам дещо і і якісний склад українського/руського люду на цих землях. Для цього процитую видатного українця, вченого Юрія Шевельова, якого, на мій погляд, найбільш прославили і ненароком заново відкрили сучасним українцям Допа з Гепою, збиваючи молотом ненависну їм пам'ятну дошку на його честь у Харкові. Зокрема, у своїй статті &quot;Москва, Маросейка&quot;, що вийшла у 1954 році в Бостоні з нагоди 300 річчя &quot;воз'єднання&quot; через Переяславські угоди, йдеться:<br/> &quot; Славнозвісна реформа патріарха Нікона, що доглибно струснула російською церквою, була фактично проведена з участю українців, виходців із Київської академії. Заснована 1685 року Московська академія, пізніше відома під назвою Слов’яно-греко-латинської, після короткого періоду, коли нею керували греки брати Ліхуди, а потім ніхто не керував, від 1700 року фактично перейшла в українські руки. Протягом наступних 64 років вона мала 19 ректорів, із них один був грек, два — росіяни, а решта 16 — українці, вихованці Київського колегіуму. Такий був і склад викладовців.<br/>Після смерті останнього російського патріарха Адріяна на чолі російської церкви став українець Стефан Яворський. У період 1700—1762 рр., за підрахунком того ж Харламповича, в Росії, на чисто російських землях, було 70 єпископів-українців. Були часи, коли російська церква була цілком в українських руках.&quot;
13 Березня 2017, 23:37
Та що там казати, першим эпископом Москви став волинянин в 1325 році - &quot;свтитель Петр&quot;. А тепер москалота вчить нас, як правильно Бога славити, і яка церква &quot;благсловённа&quot;, а яка ні.
14 Березня 2017, 00:09
Хоча деякі чесні москалі пишуть правду про себе :&quot;Тотальное замалчивание украинского и белорусского пластов российской истории доходит иногда до прямого подлога. Например, история церковного раскола XVII века, связанная с культурной экспансией Украины (и отчасти – Белоруссии) в Московию подменяется полуфиктивной историей рецепции византийского наследия. В реальности же XVII и первая половина XVIII веков проходят под знаком культурной колонизации Украиной (и Западной Русью, в целом) территорий, ныне составляющих Россию.<br/>За разговорами о тысячелетней православной цивилизации у нас забывают, на каком чудовищно низком уровне находилась эта цивилизация в Московии. <br/>Достаточно сказать, что к 1600 году в формально православной стране не было ни одного православного учебного заведения – не говоря уже о светских.&quot;
14 Березня 2017, 00:36
Слушні думки в пана Хріна
14 Березня 2017, 09:04
Не согрішиш не покаєшся,не покаєшся в рай не попадеш...
14 Березня 2017, 09:10
Я ХОЧА І МОСКАЛЬСЬКИЙ ПІП, АЛЕ СВІЙ
14 Березня 2017, 11:35
Важко вас шановна зрозуміти. І як вам вдається одночасно на кількох позиціях знаходитись? &quot;Третій Рим&quot; Москва збудувала, та ще за активної участі українців. Мабуть їм так хотілося мати державу, що збудували чужу. Цей &quot;третій&quot; й нині сидить в головах патріотичних і не дуже українців. Але було сказано на початку будівництва цього &quot;риму&quot;, що четвертому не бувати. Пророчі слова - Росія є останньою імперією у світі. А якщо так, то на заміну державній диктаторі має прийти духовна. І місце їй в Україні. Ви не уважно і поверхово прочитали написане мною з приводу впливу України, то погугліть і подивіться, скільки православних парафій є в Росії, скільки в Білорусі, а скільки в Україні, скільки в кожній країні, де є православна церква. А ще пориньте в інформацію з приводу поєднаності української національної і православної культури в Україні і в Росії чи навіть Білорусі.
14 Березня 2017, 13:24
Приємно здивований появою коментатора, який своїм оптимізмом може скласти конкуренцію досвідченій Оленці-зміючці в питаннях історії християнської церкви та елементів теології. Але, при всій повазі до новіата, все ж підтримаю Оленку. Вона більш приземлено і реально оцінює можливості українського теляти з'їсти російського вовка. Бо мрії про Вселенський православний Ватикан/Візантію на берегах Дніпра таки надто романтичні, якщо не утопічні. Нам би на цьому етапі вижити і зберегти державу хоча б в нинішніх межах, а вже про щось вище будемо мріяти згодом. Не лякайте Варфоломія в Стамбулі, най ся діє воля Божа...
14 Березня 2017, 14:18
Ми тут про високе православ'я сперечаємось, а стрічка новин підсовує більш прозаїчні речі - Закордонна частина РПЦ пропонує винести з мавзолею Леніна і прибрати пам'ятники йому по всі Росії. Патріарх Кирило(Гундяєв), вочевидь, в розпачі - був задум до 100 -ї річниці Октября причислити Ілліча до лику святих, як це у 2000 році вчинили з царем Миколою ІІ за пособнічество революціонерам - зреченням з престолу, а тут на тобі... Хіба Володимиру ІІ готують місце? Незвідані шляхи Господні, однако, ...
14 Березня 2017, 18:45
все цікаве, бо від земляків та ще й від розумних.
14 Березня 2017, 21:08
То навіщо так багато говорити про того попа, про їхній інтелект, при переконані, що Росія вічна, а нам би тільки протриматись. Ми втратимо все і не здобудемо нічого, якщо не переконаємо себе в простій істині - Україна не якась маленька країна, приблизно як Естонія. Велика країна потребує великої мети - не плутати з мрією, бо з маленькою вона не виживе. Або Україна буде в трійці найпотужніших країн Європи, або її не буде. І саме тому, що дуже &quot;мудрі&quot; українці завжди тримались дуже приземленої ідеології, країну затягло в російське болото. Рачки з цього болота не вилізти. Тільки вставши на повний зріст і позбувшись розумових рис колгоспного бухгалтера. З комплексом меншовартості треба записуватись в кухарки або двірники до гаспадіна.
14 Березня 2017, 21:47
Такі так. На Сході казали, як людина думає, так вона і живе. Ось так ми жиємо.
14 Березня 2017, 23:02
До 09:35<br/>Повірте, я завжди стараюсь уважно читати, навіть, деколи і кілька разів, щоб добре зрозуміти коментар, маю ваду, друкую швидко, тому пропускаю букви чи знаки. А ви у своєму дописі з 11 рядків тексту поверхово висловились на складні теми і мені не зрозуміло як вам опонувати чи на тему політики в релігії, бо вами зроблено натяк на духовну диктатуру; чи про співвідношення вірних християнських церков Ортодоксальних у світі ( без чи з Орієнтальними, Несторіанськими, Унійними східного обряду); <br/>кожна нація має матеріальну і духовну культуру, а &quot;православна культура&quot; - що це є у вашому розумінні? <br/>Я готова з вами дискутувати, якщо це принесе нам приємність і певну користь для відвідувачів сайту.
14 Березня 2017, 23:16
Нелегка та хроняча доля - скажу я вам. Хто йде, той скубне бідолаху при дорозі, обізве різними словами, ще й ногою копне небогу. А спитай - за що така дяка - ніхто тобі правди не скаже, мовляв, для чого опускатися до рівня &quot;розумових рис колгоспного бухгалтера&quot;якоїсь кухарки чи ще й гірше - двірника. І це ж я не казав конкретики, що дехто думкою багатіє та дивиться на світ крізь рожеві окуляри. Та й грець з ним, не у мені ж врешті решт справа. А от по суті справи кілька речень добавлю. Я недаремно згадав про 100 -ліття Октября, оскільки події тих часів варто дуже добре аналізувати, адже історія нікого не вчить, вона лишень суворо карає за не вивчені уроки... Отже, рівно сто років тому, після лютневої революції, в Росії утворили Тимчасовий уряд на чолі з Керенським. Скільки то було ейфорії в східній Європі, адже настала ера &quot;суцільної демократії&quot;. Імперія сконала, в Києві було проголошено утворення Української Центральної Ради. Грушевський, Винниченко, Петлюра та інші відомі українські державники, які засідали в приміщенні нинішнього Будинку учителя у Києві, також один поперед одним виголошували оптимістичні плани, ділили портфелі, малювали рожеве майбутнє і сперечалися поміж собою про якнайкращу перспективу для українців. Але доля розпорядилась інакше, про це ви знаєте. До чого все це я пишу? А для того, що серед українців ніколи не бракувало оптимістів, мрійників, але рідко коли наші керманичі прислухалися до носіїв &quot;приземленої ідеології&quot;, як уїдливо тролить Хріна Оптиміст, до людей, котрі здатні прораховувати хоча б три кроки наперед, котрі не сприймають крайніх лівих чи крайніх правих політичних гасел і провокацій. Я б ніколи не насмілився написати, що &quot;Або Україна буде в трійці найпотужніших країн Європи, або її не буде&quot;, оскільки я вірю, я переконаний, що вона таки буде, бо вона вже є, причому потужно представлена на наших східних кордонах по лінії розмежування з ОРДЛО. Ця війна, правлячи від українців величезну ціну - життя найкращих її синів, кує і гартує майбутнє України. А от коли вона увійде у трійку найпотужніших країн Європи - спитайте у когось іншого...
15 Березня 2017, 18:16
Все файно, за винятком одного-ніхто той хрін при дорозі не скубе, навіть коза і та ні. Про нього згадують лише перед Великоднем, або дядьки, які люблять печену курочку під горілочку та магазинний хрін.
25 Березня 2017, 11:45
&quot;Ця споруда має стати власністю громади міста, а не якоїсь окремої нинішньої конфесії.&quot;: ну... дуже цікава ідея відносно чиєю власністю &quot;ця споруда&quot; має стати. У своїх ранніх повідомленнях я також висловлювався про те що &quot;ця споруда&quot; має стати власністю міста. Але зауважимо, що &quot;ця споруда&quot; аж ніяк не може бути церквою оскільки подібну споруду може утримувати тільки яка хоч небуть церковна громада. Крім того хто ж &quot;цю споруду&quot; все ж-таки побудує тут в центрі К-Каширська? Потуги Київського патріархату швидше всього не вистачить тим більше для чого мати у принципі ще одну церкву &quot;Цій&quot; митрополії коли &quot;зборів&quot; ледь вистачає на одного..... Хіба що, якщо абстрагуватися від Московського патріархату , тільки так себе так звана Українська правослана церква в особі нинішнього їхнього зверхника на Волині може називатися подарить &quot;цю споруду&quot; місту за право проводити свої м&quot;ягко кажучи обряди. До цього часу Я не бачив преценденту щоб &quot;ця споруда&quot; могла бути безликою церквою в особі цієї споруди і тим більше щоб у ній правились обряди невідомо якої церкви хоч би яка вона там не називалась. Тому у принципі МИ тут говоримо про те, що не можливо побудувати &quot;цю споруду&quot; щоб вона могла називатися церквою оскільки ніхто не візьметься за справу хіба що та особа яка раніше причетна до спалення попередньої впаде на коліна на покається перед городянами, продасть свої статки, почне жити буквально у куріні десь на тій площі та стане будувати &quot;цю споруду&quot; запевняючи городян що він будує церкву для міста. Але ще Христос казав, що:&quot;Легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатому увійти в царство небесне&quot; тому він свої статки не продасть і цю церкву не побудує. Отже все в руках божих. Єдине, що можливо надихає це Міністр культури та його заступники які однозначно висловлюються про Московський патріахат та його сателіти тому поки цей міністр у кріслі то Московської церкви тут в К-Каширську не буде. Єдине на мою думку це те коли землю на початку виділять у власність управлінню культури для майбутнього церковного будівництва. Про те й тут не все так добре як гадається.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39