На Силікатному прибрали, у полицівських лісах розвісили шпаківні: як школярі допомагали лісівникам

12 Березня 2017, 11:18
3289

Цими днями у лісових масивах, що належать до фонду державного підприємства “Камінь-Каширськагроліс”, активно проводяться  лісокультурні роботи.

І на сьогодні, як розповідає головний лісничий лісгоспу Володимир Корецький, заліснено понад 80 гектарів площ при запланованих під посадку 109 гектарах, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.




 

Але виконують цю важливу роботу лісівники не самостійно, а з допомогою небайдужих людей, в тому числі учнівської молоді сільських та міських навчальних закладів. Наприклад шкіл сіл Залісся, Полиці, міста Каменя-Каширського та ін.
Діти охоче здобувають знання про природу, з цікавістю пізнають навколишній світ, дбають як про ліс, так і його жителів. Зокрема учні Полицівської школи виготовили понад сотню шпаківень та з допомогою лісівників розвісили їх на деревах у лісових масивах.

 

1

1

 


Активно учнівська молодь відгукнулася на запрошення працівників лісгоспу прибрати прилеглі до лісу навколишні території. Так буквально за кілька годин активної роботи на свіжому повітрі діти завзято прибрали найзабруденіші та найзахаращеніші площі.
Одне з таких – урочище Силікатне, що на території Полицівського лісництва. Тут розташоване міське сміттєзвалище, яке, на превеликий жаль, через людську недбалість, халатність недобросовісних людей, а також через вітряну погоду, перетворюється на стихійне звалище відходів та іншого непотребу. Тільки-но зійде сніг, як одразу на очі потрапляють дуже непривабливі краєвиди з клаптиками паперу, використаними поліетиленовими кульками, різноманітним шматтям, що розлетілося довкола… Лісівники постійно підтримують порядок на цій території, а весняна акція – це особливий привід для того, щоб залучити до цієї роботи і молодь.

 

1

1


1

 


Учні 10 класів НВК№1 міста Каменя-Каширського разом з класними керівниками надали посильну допомогу у прибиранні довколишньої території урочища. Попрацювавши, вони відпочили на природі та посмакували обідом, приготованим  працівниками лісгоспу.
Діти були вдячними і виявили бажання долучитися до лісокультурних робіт.
 

1

1


 

 

Коментарі
12 Березня 2017, 15:51
А де ж знамєнітий "еколог" Васятко Домарєцкій ? Чому цей "хєнєрал"-єколог не камандує парадом??
12 Березня 2017, 16:17
Опа , і Віктор Олександрович П'ятенко - тоже еколог?)) <br/>Маладєц!!))
12 Березня 2017, 16:51
&quot;На Силікатному прибрали, у полицівських лісах розвісили шпаківні&quot; скільки ще будуть ці районні горе-кєровники по совдеповські керувати і руками дітей прибирати срач в лісі?? А лісники будуть купляти собі джипи і бухати ночами у &quot;Вероніці&quot;!
12 Березня 2017, 17:35
Хоч ми там не наср... ли , але ЧОМУСЬ (???) прибирали....
12 Березня 2017, 23:59
&quot;Представник кадрової служби ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» О. Харитоненко зазначила, що підприємство планує на березень прийняти на роботу до 20 працівників на постійне робоче місце, та залучити безробітних до робіт тимчасового характеру на посадку молодих насаджень.&quot; - а де ж ті обіцяні безробітні??? Чи може школярі з точки зору лісників вважаються безробітними??<br/> http://kamin.rayon.in.ua/news/24625-do-lisovidnovliuvalnih-robit-derzhlisgosp-zaluchatime-bezrobitnih <br/>Ось так, діти будуть дерева їм саджати ,сміття з лісу прибирати , а лісники будуть по два-три автомобілі собі купувати та бухати по &quot;Вєроніках&quot; !!
13 Березня 2017, 14:48
З охорони праці, якщо не помиляюся, дітям заборонено працювати на висоті (прив&quot;язувати шпаківні на деревах).
15 Березня 2017, 00:08
Так що правда то правда що лiсники i їхнi нащадки<br/>тобто дiти розїжають на джипах i зачасту навiдують нiчну Веронiку .......................
15 Березня 2017, 00:15
Шановний пан Гордійчук сам не дивиться за лісом шо хочуть те і роблять ділянки ріжуть а садити як небуть чи прийметься той ліс чи ні потім кажуть чого не росте а ліс всихає короїд їсть з цим треба боротися і робити певні висновки
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024