Заяви щодо виплати допомоги у зв’язку з наслідками аварії на ЧАЕС, суд задовольняє позови частково

07 Травня 2020, 10:33
Фото ілюстративне 3538
Фото ілюстративне

Жителі району почали звертатися до управління соціального захисту населення Камінь-Каширської РДА із заявами щодо виплати грошової допомоги у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування потерпілим від наслідків аварії на ЧАЕС, тобто, так званих 2,10 грн, ще перед новим роком.

Про це інформує сайт Полісся.

З лютого та до початку карантину ці звернення були особливо масовими. Відтак загалом працівники соцзахисту прийняли та зареєстрували близько 23-х тисяч заяв.

Частині заявників управління вже дало відповідь про неможливість здійснювати такі виплати, після чого люди почали звертатися до суду.

Волинський окружний адміністративний суд уже розглянув перші із цих позовів. Тож жителі району почали отримувати ухвали та рішення. За інформацією управління соцзахисту, їх уже прийнято більше як за трьома тисячами справ. Які ж рішення приймалися судом?

Практично в усіх випадках позови задовольнялися частково. Тобто виносилося рішення про те, що управління повинне виплатити грошову допомогу у зв’язку з обмеженням споживання продуктів харчування потерпілим від наслідків аварії на ЧАЕС у розмірі 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

«Нас зобов’язали провести відповідні нарахування протягом місяця з дня набуття рішенням чинності. Оскаржувати їх ми не будемо, бо на це немає коштів. Але нема грошей і на виплату нарахованих сум. Тож скоріш за все людям доведеться стягувати їх через виконавчу службу», — зауважує начальник управління соціального захисту населення Камінь-Каширської РДА Максим Демидюк.

А для цього, як нам повідомили у Камінь-Каширському бюро правової допомоги, потрібно звертатися у відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Волинській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів).

Знаходиться він за адресою: вулиця Володимирська, 1, місто Луцьк, Волинська область, індекс 43001.

На зазначену адресу необхідно надсилати рішення суду, а також заяву. Як повідомляють у Камінь-Каширському бюро правової допомоги, зразок заяви під час карантину можна взяти у Камінь-Каширському районному відділі державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

А після скасування карантинних обмежень — і у бюро правової допомоги.

Тим часом потік звернень від жителів Камінь-Каширщини у соцзабез зменшився. Адже із запровадженням карантину через коронавірус були введені певні обмеження. Управління вже підготувало відповіді для тих, хто раніше звертався із заявами щодо видачі довідки про нарахування та виплати грошової допомоги відповідно до статті 37 «чорнобильського» Закону.

А тепер звертається до краян, котрі ще не отримали їх, з проханням надіслати на адресу управління листа із конвертом, де зазначена зворотня адреса. Це для того, щоб можна було кожному надіслати відповіді поштою.

Адреса управління соціального захисту населення Камінь-Каширської РДА: вул. Волі, 2, м.Камінь-Каширський, індекс 44501).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром