З 1 травня погодження усіх видів документації із землеустрою подаватимуться лише в електронній формі

09 Травня 2020, 15:33
Фото ілюстративне 2142
Фото ілюстративне

З 1 травня погодження усіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру відбуватиметься за принципом екстериторіальності.

Про це пише головне управління Держгеокадастру у Волинській області.

Впродовж чотирьох років, які функціонує екстериторіальний принцип погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, він зарекомендував себе як потужний механізм боротьби з корупційними ризиками, що колись виникали.

Окрім цього, завдяки такому принципу, на відміну від погодження за місцем розташування земельної ділянки, досягнуто:

  • вчасності розгляду проектів
  • об’єктивності та неупередженості під час розгляду
  • усунення контакту між розробником та експертом.

«У такий спосіб, з метою зниження корупційних ризиків та забезпечення прозорості дій під час погодження документації із землеустрою Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 208 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. № 580», якою передбачається погодження всіх видів документації із землеустрою територіальними органами Держгеокадастру за принципом екстериторіальності».

Постанова набирає чинності з 1 травня 2020 року.

Аби зменшити часові затрати розробників документації та забезпечити комфортні умови надання адміністративної послуги, відтепер документація на погодження подається лише в електронній формі та через особистий кабінет.

Висновок про розгляд документації із землеустрою надсилатиметься розробнику на електронну пошту, скріплюватиметься лише ЕЦП та міститиме QR код (ніяких зайвих печаток/штампів/звернень до територіальних органів).

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024