Загиблому бійцю з Тоболів сьогодні було б 32

19 Травня 2020, 12:04
4716

19 травня міг би відсвяткувати день народження волинянин, стрілець – помічник гранатометника 2-го відділення охорони 3-го взводу охорони 1-ї роти охорони 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних Сил України, солдат Микола Королько.

Про це інформує Громада Схід.

Микола народився в селі Тоболи на Волині, отримав дві вищих освіти – юрист (фінансове право) та політолог. 2011-12 роках працював керівником відділу продажу нерухомості.

Громадський активіст, духовний ватажок.

«Микола знав і любив історію України, володів німецькою мовою, багато читав бізнес- та наукової літератури. Його життєвий девіз  звучав так: «Тільки сміливі мають право на щастя». Його улюбленим українським письменником був Іван Багряний, постійно цитував його, особливо часто казав «Ліпше вмирати біжучи, ніж жити гниючи!» та «Бог не без милості, козак не без щастя».

Влітку 2014 року Микола приєднався до 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Проходив службу у 2-му взводі батальйону. Микола був розвідником і пишався цим статусом.


 

Він завжди шукав можливості вийти на вилазки навіть у час, коли решта бійців відпочивали. Микола всім запам’ятається найвеселішою людиною, який не жартував, а жартами розмовляв.

21 липня 2014 року Микола Королько загинув від танкового снаряду. Того дня він зайняв снайперську позицію і прикривав наступ української армії. Але позиція була обстріляна танковою групою проросійських терористів.

Залишилась дружина та дві доньки.

Місце поховання: село Тоболи, Камінь-Каширський район, Волинська область. Отримав Орден За мужність III ступеня.

«Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)».

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024