В Польщі чергове пом’якшення карантину: що зміниться

20 Травня 2020, 15:44
3269

Перукарні, ресторани, а також «острови» в торгових центрах можуть бути знову відкриті – згідно з постановою прем’єр-міністра, опублікованою в Офіційному віснику.

Відкриття може відбутися 18 травня. Про це повідомляє inpoland.net.pl.

Однак їх діяльність буде обмежена через коронавірус.

Відповідно до регламенту, опублікованого в суботу, рух пасажирів у поїздах, що перетинають польський кордон, призупинили до подальшого повідомлення.

Положення передбачає, що під час пандемії людям, які приїжджають до Польщі, доведеться: надати на кордоні інформацію про адресу проживання чи місце, де він буде перебувати, та номер телефону. Прикордонна служба надасть цю інформацію воєводам та відповідним санітарним службам. Як і раніше, особі, яка перетинає кордон, доведеться пройти двотижневий карантин.

Відповідно до регламенту, від карантину будуть звільнені: екіпажі літаків, рибалки, моряки, водії вантажівок, солдати, фермери, які мають ферми по обидва боки кордону, іноземні працівники, які працюють у Польщі чи поляки, що працюють у країнах ЄС, студенти та учні, які навчаються в Польщі, діти, які ходять до дитячих садків сусідніх країн. Однак працівникам, які перетинають кордон, доведеться довести, що вони працюють, наприклад, у Німеччині.

Відповідно до регламенту, у виняткових випадках санепід зможе скоротити або звільнити людину від проходження карантину. До слова, в Польщі карантин прирівнюється до лікарняної відпустки.

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром