Мальовничі загадкові озера Волині

24 Травня 2020, 11:00
Озеро Святе 9085
Озеро Святе

 

Мало хто знає, навіть із самих волинян, про загадкові озера які знаходяться на Волині, в мережі розмістили чарівні фото маловідомих озер.

Фото розмістив Богдан Стрижевський на сторінці у фейсбук.

Озеро Шині (Червищанське, Червиське)

Мало хто знає, навіть із самих волинян, про загадкове озеро з назвою Шині, його також називають Червищанське та Червиське. Водойма розкинулась на півночі Волині, в Любешівському районі поблизу сіл Старі й Нові Черевища.


 

Озеро Святе (Дружби)

Виблискує у Ратнівському районі поблизу села. Особливістю озера є його карстове походження. Живиться Святе потужними підземними водами й зусебіч оточене давніми сосновими насадженнями. Ця перлина Волині охороняється на загальнодержавному рівні.


 

Озеро Пісочне

Ще одна дивовижна місцина блакитноокої Волині, яка за популярністю не дуже поступається могутньому Світязеві – озеро Пісочне у Шацькому районі. За сумісництвом Пісочне – менший брат Світязя, адже також належить до басейну Західного Бугу.


 

Озеро Біле

Неповторне озеро Біле – ще один діамант, проте неогранений, яким може похвалитися Волинський край. Щоправда, воно знаходиться на кордоні України й Білорусі: у Любешівському районі за 2 кілометри від села Невір. Тож частково водойма належить і українцям, й білорусам. Та це ніяк не стає завадою можливості з’їздити туди й отримати задоволення від прекрасного відпочинку.


 

Озеро Глибоке

Знахідка для риболова та шанувальника мальовничих пейзажів – озеро Глибоке, що на Маневичині. Водойма знаходиться за два кілометри від села Прилісне в північно-західному напрямку.


 

Озеро Люб'язь

Озеро Люб'язь, що поблизу Любешова, також можна віднести до «цивілізованих» - пляжі, бесідки та магазини в одноіменному селі поряд дадуть змогу закупитися в разі потреби.


 

Озеро Чисте

Озеро Чисте в Ратнівському районі справді відповідає своїй назві. Вода та пісок, пірси і мінімальна інфраструктура – тут є. Дорога до села Гірники – асфальт, далі – добротна грунтовка без ризику застрягнути в дюнах до села Броди. До торгових точок порівняно – не далеко.


 

Озеро Добре

На озері Доброму, що в Камінь-Каширському районі пропонує два відпочинки – цивілізований і дикий. Для цивілізованого є «ціла» база «Динамо» із зручним пляжем та пірсами.


 

Коментарі
14 Березня 2021, 23:38
Що буває за публікування матеріалів без дозволу автора?
15 Березня 2021, 10:40
"Водойма розкинулась на півночі Волині, в Любешівському районі поблизу сіл Старі й Нові Черевища.": хто таке написав, казна що. Навіть раніше ці села не були в Любешівському районі, а радше тепер навіть в Прилісненській ОТГ.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024