На Камінь-Каширщині не будуть послаблювати протиепідемічні заходи з 22 травня

23 Травня 2020, 10:00
5712

Враховуючи епідемічну ситуацію в області, послаблювати карантин на території Волині не будуть.

Про це інформує прес-служба РДА.

Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка.

На основі цього відповідне рішення прозвучало під час засідання районної комісії ТЕБ та НС, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Нагадаємо, що 20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Згідно з даним документом країна переходить до адаптивного другого етапу виходу з карантину.

Однак, Волинська область – у списку тих регіонів, де послабити протиепідемічні заходи наразі не можна через перевищений показник захворюваності населення.

До слова, перехід на другий етап виходу з карантину можливий, враховуючи три чинники: загальна кількість нових випадків COVID-19 має становити менше ніж 12 людей на 100 тис. населення; менше як 50 % завантаженості ліжок у закладах охорони здоров'я; охоплення тестуванням (більше 12 осіб на 100 тис. населення).

На Волині ж на сьогодні маємо наступні показники:

  • * ІНЦИДЕНТНІСТЬ – 15.3 особи на 100 тис. населення;
  • * ЗАВАНТАЖЕНІСТЬ ЛІЖОК – 19.3 %;
  • * СЕРЕДНЯ КІЛЬКІСТЬ ПЛР-ТЕСТУВАНЬ – 14,5.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром