Депутати Камінь-Каширської райради підтримали економічну блокаду ОРДЛО

18 Березня 2017, 09:00
1971

На вчорашній позачерговій сесії Камінь-Каширської районної ради Депутати підтримали звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України з приводу підтримки економічної блокади окупованих територій України.

Напередодні на сайті районної ради з’явився проект рішення про звернення депутатів та сам текст цього звернення. У ньому, зокрема, йшлося про те, що депутати райради підтримують рішення Ради Національної безпеки і оборони України щодо встановлення мораторію на ввезення вантажів на тимчасово окуповану територію і вивезення їх звідти, за винятком гуманітарних місій, що здійснюються під контролем ОБСЄ і Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У ньому також закликали провести ряд конкретних заходів щодо банків на території України, які контролює Російська Федерація.

Вже на сесії доповідач депутат від УКРОПУ Світлана Сидорук внесла пропозицію ухвалити з цього приводу два окремих рішення. В результаті голови кількох фракцій райради напрацювали новий текст звернення, хоча загалом його суть не змінилася.

Отже всі присутні на позачерговій сесії депутати районної ради одноголосно підтримали новий варіант.

– Це можна було зробити набагато раніше. Наприклад, ще на попередній сесії у лютому, коли голова фракції УКРОП Сергій Лях вносив таку пропозицію. Однак тоді сказали, що, аби прийняти таке звернення, треба дотриматися процедури. Дотрималися. Але вже тепер це звернення сприймається по-іншому, – говорить Світлана Сидорук.

 

 

 

 

 

Коментарі
18 Березня 2017, 14:55
А вірніше сказати, то це рішення вже нікому не потрібне. Як казала муха, що сиділа на волові: "Ми орали"...До убікації такі бумажки.
18 Березня 2017, 15:12
Так. Політичну грамотність і просто розум запопадливістю перед "спонсорами" не прикриєш.
18 Березня 2017, 18:33
На жаль, я не можу погодитись з вашим припущенням чи твердженням, що &quot;це рішення вже нікому не потрібне&quot;. Воно тепер всім потрібне - і БПП і УКРОПУ і Самопомомочі і, як не дивно, &quot;добровольцям&quot; - блокадникам, навіть нам з вами. А районним депутатам - аж подвійна вигода. Тепер всі в шоколаді, правда не у тому справжньому, що був колись - солодкому, корисному і звабливому, а в нинішньому - від відомої монопольної фірми і у варіанті ДІРЧАСТИЙ (є такий від РОШЕН). Тобто, він не справжній, він, як пінопласт, з дірочками-пустотами, легший, але по формі майже, як справжній. Звісно, що він дешевший і тому доступний для бідних. Дешево й сердито - це я вже про рішення РНБО і рішення районної ради щодо блокування ОРДЛО. Бо справжня блокада по лінії розмежування, це як справжній шоколад з цілими горіхами, потребує грошей і ресурсів: сміливості, відважності, вчасності та, найголовніше, політичної волі. Що і робили Семен, Богдан, Єгор і з ними Парасюк- вже безпосередньо для картинки на телебачення. За цим всім стояв і стоїть Беня, який приміряє українську вишиванку і булаву на майбутніх президентських та й парламентських виборах. За його задумом, якщо він ще не схуд(фінансово і політично) до того розміру вишитої сорочки, яка лежить на Банковій, себто, якщо українці ще не сприймуть його кандидатуру, то й не біда. В запасі є Садовий ( саме тому Львів раптово ще в минулому році став засміченим на всю Україну і далі), й ще кілька персон, які потребують незначної розкрутки. Його УКРОП навесні забуяє на повну силу, он навіть посада мера Луцька вважайте вже в кишені, плануються інші потужні кроки, які інспіруються внутрішніми та зовнішніми силами. Тому, рішення районної ради, яка у даній ситуації є нічим іншим, як політичним флюгером, прийнято своєчасно і правильно за змістом. Власне, укропівець Сергій Лях ініціював це рішення справді своєчасно для справи шефів - ще місяць тому; депутати ж, голова райради, дотримуючись формальних вимог, не поспішили попереду батька в пекло. Та й кожен партієць - від Батьківщини до БПП тепер може з полегшенням прозвітувати в свій Центр, що він на Поліссі недаремно їсть партійну кашу. Відтак, всі в радощах, Бєня - що задум вдався, ПОП, що майже викрутився з складної ситуації і перед виборцями, і перед іноземними фінансовими донорами ініціювавши відоме рішення РНБО. Головне, що всі опираються на &quot;підтримку громад і простого народу&quot;, що й підтверджується численними запізнілими рішеннями/одобрямсом районних сесій, котрі тримають ніс по вітру. А ви кажете, що це рішення нікому не потрібне... <br/><br/>P.S. Дивним чином воно й народу не пошкодить, бо деякі скелети починають випадати з партійних шаф і куферків! Навіть Ляшкопроколовся - не знає, що робити зі своїми вилами, бо Фірташу не до нього...
19 Березня 2017, 03:04
Ото розмазали кашу по тарілці! А я ж про своєчасність і рішучість, я за народну волю, а не за звітність, відсидку і шкурництво. Воно / те запіздале рішення/ тепер і Бені, і Корпус, і блокадникам як собаці п&quot;ята лапа.
19 Березня 2017, 03:07
Корпус - то УКРОП /автоматична правка , вибачте/.
19 Березня 2017, 11:52
У всьому винні жиди
19 Березня 2017, 11:59
У тому то й суть нашої місцевої влади, що на своєчасні, упереджувальні рішення вони нездатні! Бо депутати, які б за ідеєю мали впроваджувати/виконувати до життя, як ви кажете, &quot;народну волю&quot;, насправді такого ще ніколи не робили, вони за звичкою виконують волю начальства, керівництва і спонсорів. Та й &quot;народна воля&quot; району ще надто евфемерна. Тому й розмазав, бо цим я іронічно підтвердив цілком справедливе ваше твердження, що це рішення &quot;вже нікому не потрібне&quot;. Для суті справи, воно справді таке, як ви кажете, а для пристосуванців таки потрібне. РНБО ж також у свинячий голос приймало своє рішення про блокаду, але цим перерізано ще тоненьку пуповину віртуального зв'язку ОРДЛО з Україною. Щоб глибше розуміти процес, варто переглянути за нагоди Установчу конференцію так званого Інтеграційного комітету &quot;Росія-Донбас&quot;, яка відбулася 17 березня в Лівадійському палаці в Ялті. Звичайно, що пропагандистський захід, тим не менше процес пішов, ці райони варто, як колись моя бабця казала, запити холодною водою на досить тривалий час... На фоні визнання документів Лугандонії, запровадження там зони рубля це нове Придоння за прикладом Придністров'я!
19 Березня 2017, 15:58
Нам завжди хтось заважає, як не ляхи то москалі і вічно жиди. Скільки жидів є у районній раді? Хто їм боронить бути українцями? Жиди? Проблема у нашій жадібності, ліні, боязні взяти на себе відповідальність, тупості, якщо вже казати правду. Бо ми а ніхто інший обрали собі жидів і не в силі контролювати їх діяльність. У нас позиція: краще промовчу, бо ще не те ляпну, матиму проблеми і т.п. Маргарет Тетчер свого часу у відповідь на схожі запитання відрубала - а ми не вважаємо себе за них дурнішими! Можливо тому й Брексіт...
24 Березня 2017, 20:21
Жиди погані правлять Нами! <br/>А ми ще гірші ніж жиди...<br/>Ми продали Дідівську славу, <br/>й жиди в ярмо Нас запрягли!..
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром