На озері Озюрко розрили береги в нерестовий період та знищили екосистему

29 Травня 2020, 10:11
5009

«Розрили Озюрко в нерестовий період! Знищили екосистему!», — з такою емоційною заявою звернулися небайдужі природолюби з Каменя-Кашисрського до Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Про це інформує сайт газети Полісся.

З наріканням на чиєсь господарювання на території приміського озера зателефонували місцеві рибалки і до редакції газети «Полісся».

Мовляв, чому ніхто не реагує на те, що на території гідрологічного заказника, всупереч нормам чинного законодавства, хтось екскаваторами нищить водойму.

І як виявилося, підстави для таких скарг дійсно були. Щоправда екскаваторів чи бульдозерів на місці події екологи з поліцією уже не застали, але справу почали розслідувати.

«За словами головного спеціаліста Державної екологічної інспекції у Волинській області Павла Дмитрука, він спільно із працівниками Камінь-Каширського районного відділу поліції провів обстеження та встановив, що невідомі особи дійсно механізованим способом проводили очищення частини озера Озюрко. Найімовірніше, хтось вирішив облаштувати тут пляж. Відтак з наче благородними намірами згребли очерет, з мілини викидали мул та завезли на берег пісок», – йдеться у дописі.

Проте таке облаштування пляжу на території природно-заповідного фонду було несанкціонованим і тепер з цього приводу можуть порушити кримінальну справу.

Відповідні матеріали, за словами Павла Дмитрука, вже направлені до Державної екологічної інспекції у Волинській області для встановлення завданих збитків, а районний відділ поліції проводить слідчо-оперативні дії.


 

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Тетяна ПРИХОДЬКО

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024