Турбота про дітей та захист їхніх прав – у пріоритеті району

01 Червня 2020, 13:00
2241

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини та рідний край.

Про це інформує прес-служба РДА.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі. Тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Показником розвинутого суспільства є ставлення до молодого покоління, розуміння того, що чужих дітей не буває.

В Україні функціонує державна система служб й інституцій, підпорядкованих органам державної влади та місцевого самоврядування, які покликані забезпечувати належний захист дітям незахищених категорій. Відтак, кожна дитина має зростати в гідних умовах, у любові, відчувати увагу до себе. Це обов’язок не лише батьків, але й держави.

Станом на 01.06.2020 року на первинному обліку служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації перебуває 67 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

55 з них виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників), прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, 1 – здобуває освіту в ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ», 11 дітей перебувають в інтернатах.

У цих закладах знаходяться діти старшого віку й такі, що мають проблеми зі здоров’ям.

«Пріоритетною формою влаштування дітей, залишених без батьківського піклування, є сімейні форми виховання. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, а водночас – найблагородніша місія людини. Головним результатом цієї справи є те, що діти, яких взяли на виховання в сім’ї, стали спокійнішими, мудрішими, а головне – отримали батьківську любов, турботу, сімейний затишок, відчули себе потрібними та бажаними».

Шановні дорослі! Нехай щедрість та милосердя сердець примножуються з кожним днем у всіх, хто небайдужий до дітей, хто хоче подарувати їм тепло і щирість душі, терпіння та наполегливу працю. Усім батькам, бабусям і дідусям, опікунам і піклувальникам, прийомним батькам і батькам-вихователям бажаємо міцного здоров’я, щастя, добра та сімейного затишку.

Дорогі діти! Нехай здійсняться всі ваші мрії та задуми!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024