Благочинний протоієрей Стефан помолився разом із єпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом за упокій душі новоспочилого митрополита Ніфонта

23 Березня 2017, 10:40
1873

22 березня, в Свято-Покровському храмі міста Луцька керуючий Волинською єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чин панахиди за новоспочилим митрополитом Ніфонтом. Разом із архієреєм молилися священики Волинської та інших єпархій Української Православної Церкви, серед яких був і благочинний Камінь-Каширської округи прот. Стефан Михалюк.

Про це повідомляє Камінь-Каширське благочиння.

Тіло новоспочилого митрополита було перенесено з його келії в Свято-Покровський храм, в якому фактично розпочалось його архієрейське служіння на Волинській кафедрі. В пам’яті багатьох закарбувались ті палкі та повчальні проповіді, якими митрополит Ніфонт довгі роки радував лучан та гостей міста, виголошуючи їх з амвону древньої Покровської церкви.

У своєму слові опісля панахиди, єпископ Нафанаїл закликав всіх присутніх до невпинної молитви за душу новоспочилого митрополита Ніфонта.

Свято-Покровський храм міста Луцька залишатиметься відкритим для відвідування цілодобово до 24 березня. В п’ятницю буде звершено чин відспівування митрополита Ніфонта.

 




 

 

 

 

Коментарі
23 Березня 2017, 15:58
Нехай спочиває з Богом владика Ніфонт! Його роль у цей непростий для держави і вірних Церкви час була значимою, конструктивною та пам'ятною для Волині. Пантеон волинських владик поповнився гідним сином своєї землі, котрий в силу своїх знань, умінь та переконань ніс Слово Боже до православного люду. В часи тілесної хвороби, яка зумовила відхід владики на покій на цьому сайті про нього писали:<br/>«Владика Нифонт був і залишається дуже поважною та авторитетною людиною, незважаючи навіть на загальну політику УПЦ. В Україні є Українська Православна Церква за назвою та за духом. Владика Нифонт, як і покійний Митрополит Володимир (Сабодан) – представляли УПЦ за духом», – відзначала релігієзнавець з Луцька Ірина Клімук.<br/> Заповіт Митрополита похоронити його у своєму рідному селі Галина Воля Старовижівського району також є підтвердженням його високих людських якостей, котрі не потребують пишних хором на цьому та потойбічному світі! <br/>Нехай рідна земля йому буде пухом..
25 Березня 2017, 11:49
Очевидно що замість Ніфонта своє місце займе пан, що раніше правив тут в К-Каширську.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024