Для чого на Камінь-Каширщині створили «Екотехнопарк ПІВНІЧНА ТУРІЯ»

25 Березня 2017, 14:10

11 сільських рад Камінь-Каширського району першими з Волинської області зареєстрували в Мінрегіонбуді України за № 47 договір про співробітництво територіальних громад у формі утворення спільного комунального підприємства «Екотехнопарк ПІВНІЧНА ТУРІЯ».

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Вікторія Шафарчук.

Вона зокрема розповіла про те, що «Екопарк ПІВНІЧНА ТУРІЯ» розташований на територіях Бузаківської, Видричівської, Добренської, Качинської, Личинівської, Мельнико-Мостищенської, Нуйнівської, Раковоліської, Сошичненської, Хотешівської, Черченської сільських рад.
Ініціатор створення екопарку Хотешівський – сільський голова Володимир Маковецький. Керівник Камінь-Каширської районної організації "Народний Фронт" Валерій Хитрик також бере активну участь в організації і проведенні даного проекту. 

 


 

 

Місія згаданого проекту полягає у вирішенні проблем забруднення навколишнього середовища, погіршення здоров'я людей, голоду, дефіциту прісної води, виснаження традиційних видів енергоресурсів, назріваючої демографічної катастрофи.
Метою проекту є створення наукової, економічної і соціальної бази зародження і розвитку екологічних парків на конкретних територіях екологічно чистої сільської місцевості України, – зазначає Вікторія Шафарчук. – Екологічний парк – це модель організації життєвого простору, пріоритетом якого є виробництво та споживання екологічно чистої продукції при умові збереження довкілля. 
Головним завданням екопарку на початковому етапі є стимулювання розвитку сільських громад. Екопарк націлений на створення малих і середніх підприємств, які виходять на ринок з новою технологією або новим продуктом. 
На даний момент Інститут Європейської інтеграції розробляє інфраструктурний проект «Комплексне використання проблемних водних та земельних ресурсів Екопарку ПІВНІЧНА ТУРІЯ для інноваційного розвитку біоенергетики, сільського господарства та аквакультури Камінь-Каширського району Волинської області».