У Камені-Каширському хочуть заборонити цілодобову торгівлю в усіх закладах міста

13 Червня 2020, 16:33
Фото ілюстративне 6110
Фото ілюстративне

З таким проханням Камінь-каширська поліція звернулася до міської ради. Озвучив його на сесії керівник райвідділу Володимир Канонік.

Про це пише газета Полісся.

«Саме нічна торгівля мотивує приїжджати до міста навіть жителів навколишніх сіл, які під дією алкоголю можуть вдаватися до порушень громадського порядку, ПДР, вчиняють злочини», – Володимир Миколайович висловив припущення.

Головний поліцейський сподівався, що депутати підтримають дане звернення та обмежать роботу торгових точок до 23:00 хоча б на час дії карантину. Однак під час сесійного засідання було зауважено, що розгляд подібних питань — у компетенції виконкому міської ради. А тому вирішили перенести розгляд звернення на виконавчий комітет. Він же відмовив у проханні.

«Коли діяли жорсткі обмеження в умовах карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу, час роботи деяких торгових закладів обмежувався. Але ж тепер відбувається послаблення карантину і потреби в цьому немає. Навіть, якби ми зараз погодилися обмежити торгівлю в нічну пору, наше рішення могли б все одно оскаржити в суді і його довелося б скасовувати»,— пояснює заступник міського голови Микола Шворак.

— Законодавство України дозволяє повноваженнями виконкому за погодженням з власниками затверджувати зручний для населення графік роботи торгового закладу. І це було зроблено, коли розглядалося питання, зокрема, по кожному магазинові в місті.

У даному випадку, зрозуміло, що ведеться мова про «кіоск Бобка», що на зупинці біля ресторану «Полісся». Ця торгова точка працює уже більше п’ятнадцяти років.

За зверненнями місцевих жителів їй свого часу був погоджений графік роботи – цілодобовий. І на останню сесію власник приносив зібрані підписи щодо того, що такий заклад потрібен у місті, а тому заборонити йому торгівлю в нічний час ми, по суті, не маємо права

Таким чином, аби спростувати звинувачення, що «у Бобка» продаються спиртні напої, і тому сюди їдуть серед ночі звідусіль, власнику магазина рекомендували встановити відеонагляд з виведенням на пульт райвідділу поліції, на що він погодився.

Хоча правоохоронцями раніше не були зафіксовані випадки продажу тут алкоголю. І, до речі, зауважимо, міська рада ще раніше прийняла рішення про заборону торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями після 22:00.

А якщо говорити про каву, то, на думку членів виконавчого комітету міськради, скорочення робочого часу закладу ситуацію не виправить, бо придбати її в центрі могтимуть однаково в будь-яку пору доби – тут встановлені кавомати. Тому, якщо хтось їхав сюди вночі попити кави, то і далі їздитиме.

Тож виконком натомість звернув увагу поліцейських, що, можливо, дієвішим було б встановити в центрі міста патруль, який би здійснював нагляд цілодобово, або ж в нічну пору.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024