Як доглядати за волоссям влітку: головні правила

18 Червня 2020, 10:22
3714

Як доглядати та захистити улюблені локони від вигорання, ламкості і сухості в літній сезон.

Гаряче літнє сонце та відпочинок на воді — це плюс до настрою, однак стрес для волосся. Сухе повітря, ультрафіолет, високі температури — усе це згубно впливає на пасма, які потребують особливої уваги.

Для спекотного сезону кардинально змінювати свою систему догляду не треба, проте варто внести деякі корективи. Яким має бути догляд за волоссям влітку — читайте в матеріалі.

– Як захистити волосся від сонця

Перша покупка, яку треба зробити — ні, не засіб з УФ-фільтром (хоча він теж потрібен), а капелюшок.

Або кепка. Або шарф, який можна носити декількома способами. І в гардеробі обнова, і прядки залишаться блискучими та м’якими.

Далі слід переглянути свої щоденні ритуали краси та за можливості відмовитися від гарячих фенів, прасочок, плойок тощо. Коли термометр зашкалює за 30, волосся висохне саме за лічені хвилини.

А плойку можна замінити, накрутивши локони на пов’язку чи м’які клаптики на ніч. Якщо ж часу катастрофічно не вистачає, неодмінно використовуйте під час укладання продукти термозахисту.

Дівчата, охочі змінити імідж, цікавляться: чи можна фарбувати волосся влітку? Заборонити, звісно, ніхто не може. Однак якщо є можливість відмовитися від процедур на кшталт фарбування чи завивки — краще це зробити.

Інший варіант — вибирати щадні засоби: безаміачні фарби або швидкозмивні формули. Зате від чого відмовлятися точно не варто, так це від стрижки.

Влітку зростає ймовірність отримати посічені кінчики, а єдиний спосіб впоратися з проблемою — відстригти. Без вагань та жалю. 
Нарешті час для доглядової косметики.

Девіз літнього догляду — сонячний захист та зволоження. У першому нам допоможуть незмивні продукти: спреї чи олійки з літніх ліній.

Для зволоження та відновлення використовуйте бальзами за кожного миття голови та раз чи два на тиждень — живильні маски.

Не зайвим буде звернутися до бабусиних рецептів: адже буквально все, що росте на городі, може бути корисним для краси та здоров’я.

– Шкіра голови: нюанси догляду

Епідерміс голови потребує не меншої уваги, аніж волосся. За високих температур швидше накопичується себум та піт.

Як часто треба мити голову влітку? Універсального терміну немає, однак є універсальна порада: за потреби. Ходити з брудним волоссям не менш шкідливо, аніж пересушувати прядки частим миттям.

Зверніть увагу на продукти, які м’яко регулюють діяльність сальних залоз.

Таку властивість мають натуральні олії, тому вибирайте шампуні на кшталт Elseve «Розкіш 6 масел» (https://eva.ua/pr20251/).

Під час самого миття не забувайте про масаж голови: 2–3 хвилини масажних рухів стимулюють приплив крові до фолікулів та покращують засвоєння корисних речовин.

Однак лише регулярного очищення може бути недостатньо. Час спробувати пілінг для шкіри голови — неймовірно корисна процедура, яку легко можна провести вдома. Це ідеальний варіант для власниць жирної шкіри голови, хоча процедура корисна для всіх.

Відлущування відмерлих часток пришвидшує ріст волосся, допомагає боротися з лупою та свербінням. Пілінг можна взяти готовий або зробити самостійно, змішавши морську сіль та ефірні олії чи кефір.

«Порада наостанок — жоден догляд зовні не матиме ефективності, якщо не займатися здоров'ям зсередини. Здорове харчування, оптимальний режим дня, 1,5–2 літри води на день — нескладні правила, які не лише подарують красу, а й покращать самопочуття. Будьте вродливі та здорові!».


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024