Скільки цьогоріч передбачають витратити на ремонт камінь-каширських доріг

01 Квітня 2017, 08:40
1458 Джерело: verchovyna.at.ua

Депутати Волинської обласної ради розглянули перелік доріг місцевого значення та комунальної власності, ремонт яких пропонують здійснити у 2017 році за кошти обласного та місцевих бюджетів.

Під час розгляду питання на комісії з питань промисловості, транспорту, зв'язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГрозгорілася дискусія щодо підходів визначення доріг, які мають ремонтуватися за кошти обласного бюджету. Депутати вкотре дорікнули ОДА в тому, що там досі не розробили проекту відповідної програми, – повідомляє Конкурент з посиланням на прес-службу облради.

ОДА подала на розгляд комісії перелік доріг, на ремонт яких потрібно виділити понад 60 млн грн з обласного бюджету. Там запевняють, що попередньо працювали з РДА та районними радами, які формували пропозиції до загального переліку.

Зауважимо, що наразі в обласному бюджеті ресурс, який можна спрямувати на дороги сягає 10 млн 700 тис. грн. Це кошти з нерозподілених вільних залишків. Сума перевиконання обласного бюджету в першому кварталі цього року поки невідома. Відповідно, не називається цифра, яку з цього ресурсу спрямують у так званий дорожний фонд.

Відбулася зустріч голови ОДА з керівниками політичних фракцій в облраді, на якій було досягнуто компромісу про те, що понад 10 млн грн з вільних залишків будуть виділені на дороги за таким переліком:

 






 

За перелік доріг, запропонований фракціями обласної ради, проголосували депутати Юрій Цейко, Іван Киричик та Сергій Леонтьєв. Цього було мало для ухвалення позитивних рекомендацій комісії. Після емоційного обміну думками депутати зійшлися на тому, щоб об'єднати пропозиції ОДА та фракційний список в єдиний перелік доріг, які фінансуватимуться в 2017 році з обласного бюджету.

З переліком доріг, які пропонує ОДА, можна ознайомитися ТУТ.

Зокрема в Луцьку ОДА планує капітальний ремонт вулиці Володимирської, Ковельської та поточний ремонт вулиці Рівненської.

Комісія рекомендувала підтримати цю позицію на сесії обласної ради. Між тим щодо конкретної суми коштів з обласного бюджету в дорожний фонд депутати поки не визначили.

Коментарі
02 Квітня 2017, 12:12
А наскільки, конкретно в цифрах, збираються покращити якість доріг, та так років десять, щоб бодай наполовину зменшити "відкати". А то ця інформація так КПСС відганяє, що просто жах.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024