Як релігійні громади прибирали Камінь-Каширський

02 Квітня 2017, 15:38
5790

У День сміху, 1 квітня, у Камені-Каширському стартувала екологічна акція  «Чисте серце — чисте місто». 

 З ініціативи протестантських громад міста та за сприяння міської ради у райцентрі відбулося масштабне прибирання. Його учаники напрацювалися не на жарт.

Близько 200 активістів з релігійних громад, працівники комунгоспу та міської ради долучилися до цієї акції.
Вони прибирали вулиці міста, в урочищі Поричани, зачищали від чагарників узбіччя, наводили порядок в парку. Зокрема відновили понівечений дитячий майданчик, прочистили деякі меліоративні канави. Також пофарбували та реставрували зупинки, оновили знаки на в'їзді у Камінь-Каширський з боку сіл Воєгоща, Нуйно, Раків-Ліс. 

Суботник тривав з дев’ятої години ранку до п’ятої вечора.

Одним словом, дивіться на фото.

7

3

2

3

 

Наступний етап акції відбуватиметься у суботу 8 квітня. Усі небайдужі жителі міста можуть долучитися до цієї справи та зробити Камінь-Каширським чистішим, красивішим і привабливішим.

 

2

2

2

3

2

2

4

3

3

3

3

2

2

4

3

3

3

3

3

3

2

2

3

4

2

2

4

3

3

3

2

2

2

2


2


1

1

1

1

1

1

1

1

1





2

2

1

1

2

1

1

1





 

 

Коментарі
02 Квітня 2017, 19:40
Серце тішиться з того, що "організм" громади з назвою місто Камінь-Каширський в питаннях його благоустрою почав подавати ознаки життя, є надії на його виздоровлення, пробудження з летаргічного сну і переходу до активної фази життя. Є надія, що колишні ленінські суботники змінять традиційні толоки, які завше колись були в житті поліщуків. Немає дива у тому, що очолили цю справу протестантські громади міста, оскільки у їх середовищі з різних причин криється величезний потенціал, нині все чіткіше викристалізовуються його лідери і, тепер уже видно, не тільки у бізнесовій сфері лісової та деревообробної галузі. Протестанти, проти яких радянська влада налаштовувала інше населення, пройшли тернистий шлях виживання, вони не бояться важкої фізичної та високотехнологічної праці, дружні та цілеспрямовані. Їх і нині ще багато хто недолюблює, не розуміє, але це міцно не впливає на їх розмірене життя. Таким, м'яко кажучи, несимпатикам протестантів, залишається один вихід - протиставити лишень власний приклад творення громади, конкретні справи і наполегливу працю. Аби не передати протестантській куті меду, скажу лишень істину, яка склалася у світовому та європейському співтоваристві - найбільш успішні за критерієм якості життя країни мають домінантними протестатнтські релігійні громади, початок яким колись дали лютерани та кальвіністи. Поліщукам, звичайно, ще надто далеко до такого світосприйняття, але у мене особисто до місцевих протестантів нині більше довіри, аніж до теперішніх представників релігійних громад, особливо їх очільників від РПЦ, хоча я сам, звісно, хрещений у лоні цієї церкви. Бо прокремлівські настрої в умовах війни гірші, аніж пацифістські переконання протестантів, що не цураються іншої корисної праці для громади та своєї держави. Цей коментар не є моєю одою протестантам, це лишень моя особиста скромна подяка їм за реалістичне світосприйняття процесу творення дієвих громад, за якими майбутнє. Та й, власне кажучи, для чого з якогось доброго дива виокремлювати сукупність людей міста, з якими ми з самісінького дитинства росли, ходили в школу, пізнавали цей світ та його спокуси і прикрощі. Всі ми з одного тіста зліплені, лишень хтось з прісного, а хтось з щедро помазаного різного роду "приправами" не завжди місцевого походження і від того часто глизавого на смак...
02 Квітня 2017, 21:17
"що колишні ленінські суботники змінять традиційні толоки,": як не криши але однаково залишаються спогади про так звані ленінські суботники. З іншого боку можна припустити що у той час так звані толоки називали ленінськими суботниками так що майже нічого не змінилося тому що все виходить по-нашому. Крім того особисто у мене з протестантами певно що довга історія тому що цих людей Я знаю довгий час від неприйняття Їми символу Хреста до встановлення Цього символу на Їхньму домі. Але одна річ недавно мені надзвичайно імпонувала коли один з Їхніх просвітерів з томиком Кобзаря назвав Шевченка "нашим українським пророком".
03 Квітня 2017, 00:55
повіяло совком..., а що робили на протязі року всі?))
03 Квітня 2017, 07:51
Рівно те ж що й ти - спостерігали за тим ср...чом! ))
03 Квітня 2017, 07:55
Молодці вони зажди згуртовані
03 Квітня 2017, 08:42
Ніяких як ти кажеш приференцій не одержать вони! Все було добровільно! А от якщо такий розумний, краще б не писав щось про них погане, а пішов би і прибрав!
03 Квітня 2017, 09:38
В цій акції брали участь всі хто хоче змінити місто на краще і не тільки представники протестантських церков!Церква Адвентистів буде працювати на цьому тижні.Наступна субота 8 квітня буде продовженням акції "Чисте серце -чисте місто"! Панується закінчити все розпочате!
03 Квітня 2017, 10:46
По перше не ти а ви, а по друге я не засмічую місце де живу і прибирати мені не потрібно.
03 Квітня 2017, 13:50
Тут можна зробити висновок що громадяни протестанського віросповідання активно почали залучатися до громадського та політичного життя в районі. Крім того висновок який ще можна зробити це те що перші особи Міської ради витратили здається усю довіру з боку православної громадськості тому тут як тут піднявся і "протестанський" рух який подекуди як висловлюються тут на сторінках цього інтернетресурсу працювати задарма ніхто не буде аж від ще так званих ленінських суботників. Крім того бажано щоб ресурс не затирав наші записки, будь-ласка.
04 Квітня 2017, 09:12
все робиться за гроші! і мені здвється що не з проста йде вирубка дерев в місті
04 Квітня 2017, 14:26
Я щиро хочу подякувати нашим братам і сестрам з протестанських церков міста за ту роботу ,яку вони зробили у цю суботу у міському парку, на виїздах з міста, за відремонтовані та пофарбовані автобусні зупинки в місті та мости. Прикро читати деякі коментарі тут,про те що це ними робилося за якісь міфічні вигоди, а не за покликом серця. Згуртованість цих людей та їх безкорисність викликає особисто у мене хорошу заздрість. Хотілося щоб їх приклад надихнув і наші православні громади.Мало мати віру,оскільки без діл вона мертва.
04 Квітня 2017, 16:42
Тому хто пише, що протестанти працювали на толоці за гроші, я б сказав, що він низько бере. Вони працювали за таку валюту, яка навіть вища за мерзенні гроші, - це імідж, реноме, якщо хочете, довіра міської громади до протестантів, до їхнього світогляду, та їхніх переконань, у т.ч. щодо впорядкування територій громадської/муніципальної власності. Це одна із складових загальної чистоти людини, бо мало зрання почистити зуби, вмитися, чисто одягнутися у своєму приватному помешканні, важливо не переступати через "заміновані" поля поза приватною територією, не йти загадженими вулицями чи територіями. І ми ще не в змозі належно платити нашим комунальникам, аби там працювало достатньо людей з належними людськими якостями та технікою. Новопризначений очільник комунгоспу на своєму місці, але толока ще нікому не заважала, особливо молоді, котра має знати ціну чистого довкілля...
06 Квітня 2017, 01:01
Дуже точно сказано будуть відпочивати в місті як в літньому таборі
06 Квітня 2017, 01:25
Вибачаюсь назвав вас у множині "будете"
06 Квітня 2017, 17:49
Не треба сильно &quot;героїзувати&quot; цей &quot;подвиг&quot; так званих віруючих ,мовляв , тільки вони одні вийшли прибирати . <br/>Майже всі із цих жінок-штунд отримують немаленькі соціальні допомоги від держави , їх чоловіки весь час їдуть на сезони .Податків вони сплачують нуль .Тому цілком логічно і зовсім не героїчно один раз в рік вийти на подібне прибирання .Соціальні грошики отримують від держави ЩОМІСЯЦЯ
07 Квітня 2017, 01:17
Ну так вийдіть всі ті хто критикує і завідує шо про іх нічого ненаписали... хоть би один раз вийшли ви всі та попрацювали щоб було чисто ато знають тільки тут писати отаку єрунду що тіпа платять і всі діла....що за не благодарний народ що завжди їм щось неподобається
08 Квітня 2017, 20:06
Вельми шановні протестанти! Дуже гарний приклад показали для нас всіх, і не просто приклад, а великий внесок добрих справ для міста! Нехай Господь Бог поверне сторицею Вам затрачені кошти, а за Ваші старання нехай наградить міцним здоров'ям, та довголіттям! А противлення заздрісників нехай ще більш стимулює до добрих справ! Якщо заздрять, значить є чому заздрити... Доречі хтось гарну ідею Вам подав- прибраний по людськи парк можна дійсно використати не для сміття..., а гарні зустрічі для діток та молоді. Культурні християнські заходи завжди несуть позитив у всі сфери життя...
08 Квітня 2017, 23:45
Друзі щиро дякую за ваші гарні слова підбадьорення,і критики,але не залежно як ми себе називаємо,ми маємо пам'ятати слова Ісуса Христа,яко з доброго скарбуго ми всі поважаємо,що:«добра людина з доброго скарбу добре виносить,а лукава людина зо скарбу лихогоХай поможе намБог бути добрими!!! виносить лихе.»Я мрію жити не лише вчистому місті,але ще й з добрими людьми.
08 Квітня 2017, 23:52
Друзі щиро дякую за ваші гарні слова підбадьорення,і критики,але не залежно як ми себе називаємо,ми маємо пам'ятати слова Ісуса Христа,якого ми всі поважаємо,що:«добра людина з доброго скарбу добре виносить,а лукава людина зо скарбу лихого виносить лихе.»Я мрію жити не лише в чистому місті,але ще й з добрими людьми.Хай поможе нам Бог бути добрими!!!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024