Фото дня: на місці старого єврейського будинку зводять сучасну будівлю

03 Квітня 2017, 22:00
2713

У Камені-Каширському на площі Культури завершують будівництво нового двоповерхового будинку.

Ще донедавна тут стояв єврейський будинок.

У 70-80 роках його приміщення належало Райспоживспілці. За часів незалежної України будівлю орендували місцеві підприємці. Зокрема, декілька років тому у ньому знаходилась мінідрукарня, яку перенесли у двір універмагу.

Автор фото: Богдан-Нестор Ліпич
Автор фото: Богдан-Нестор Ліпич

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Рубрика "Фото дня" висвітлює особливості побуту, дозвілля, культури та інших сфер життя людей нашого краю. Якщо ви маєте цікавий фотознімок і бажаєте, щоб він потрапив до рубрики - надсилайте його на адресу електронної пошти [email protected], або ж пишіть особисто її автору в соціальних мережах Facebook та ВконтактіКращі фотознімки будуть періодично з'являтися на нашому сайті. Збереження авторського права гарантуємо!

Для тих, хто бажає стати героєм рубрики "Фото дня" її автор пропонує безкоштовну фотосесію.

 

Коментарі
04 Квітня 2017, 12:57
ПО-моєму архітектура цієї будівлі зовсім не прив"язана до того історичного місця. Перед нами звичайна коробка в якій спочатку планувався кафе та магазин так званих елітних меблів. Потому вже тут планується звичайний ресторан на спілку з трьома родинами оскільки як зазвичай коштів в господаря виявилося тільки для того щоб прибрати місце та й на проект. Особисто для мене цей будинок мав би бути більш екстравагантніший ніж зараз. Принаймі фасад який ми бачимо перед собою. Схоже на звичайний маф який потім розрісся у щось більше поки господар знайшов кошти для втілення своїх мрій. Дах який споглядається з усіх куточків вже з так званої площі Культури міг би бути більш вищим або принаймі виблискувати натуральною черепицею, а не дешевою "толью" за сучасним заразком. Здається цей будинок будується без врахування особливостей нашого містечка. Про те не тільки фасадом цього будинку центр міста захаращується але й інші новобудови не зовсім мають репрезентативний вигляд. Робиться висновок що власникам новобудов все мало і мало....
04 Квітня 2017, 23:37
Камінь є така приказка: "Хто платить,той дівку і танцює"
06 Квітня 2017, 00:20
Щановний аноніме! Дуже приємно, що Ви так "щиро"вболіваєте за наш Камінь-Каширський. Але справжні патріоти, люди мужні і сильні духом, ніколи не ховалися за "ширмами". Це найперше. Наступне. Хотілося б дізнатися, що Ви, як ніби-то небайдужа людина (а у мене закралася думка, що таку Ви тільки вдаєте), особисто зробили для нашого міста? Найлегше сидіти біля монітору і лаяти інших, оскільки на більше не здатні. І останнє. Перед тим, як давати оцінку чомусь, потрібно постаратись оволодіти достовірною інформацією, а не користуватись послугами служби ОБС (одна баба сказала). P.S. Мені не зовсім зручно про це говорити, але все ж скажу: займіться самоосвітою, зокрема орфографією.
06 Квітня 2017, 02:54
Там, де емоції годі чекати конструктиву.
06 Квітня 2017, 21:06
"скажу: займіться самоосвітою, зокрема орфографією.": це говорить Ваша минула освіта. У свій час один з педагогів мені говорив, що я такий освічений що гроші в руки не беру. На то у мене є бухгалтер з касиром. Теж саме і з Вами від однієї професії з орфографією відбилися до іншої не прийшли. Але достатньо навчитися брати гроші, або давати кому слід але вибачте далі незручно як Ви самі говорите.
06 Квітня 2017, 23:02
Ось що говорить вікіпедія за орфографію:"Орфогра́фія (грец. ὀρθογραφία, від ὀρθός — правильний і γράφω — писати) — історично сформована й загальноприйнята система правил національної мови щодо способів передачі мовлення на письмі, яка поряд із пунктуацією становить правопис певної мови.". Отже шановна таким чином з орфографією у мене все впорядку оскільки у мене вона "історично сформована", інша річ, що правопис хромає то я з Вами згідний. Виходить так що Ви і там не довчилися.
06 Квітня 2017, 23:28
Ті камінські олігархи скоро щось вже будуть будувати де стояв "дедушка вова"бо ж місця більш нема.чому неможливо було посадити якісь деревця поставити кілька лавочок почепити ліхтар а так на догоду олігархам музична школа лишилась на задвірках негоже якось
07 Квітня 2017, 02:17
Пригадував, де бачив будинки, подібні до цього фото і пригадав. Це мексиканський архітектурний стиль, бо в невеличких містах Мексики подібні будинки, якщо не рахувати, що більшість із них з плоским дахом.
07 Квітня 2017, 15:58
Якщо пригадати нещодавню історію цього місця то спливає на згадку період коли К-Каширці боролися за свій Євросоюз. У тому місці стояли флаштоки Української держави та Євросоюзу. Потім міська рада понаприймала ще декілька рішень відносно того місця (лавки, обвлаштування чогось там), а потім ще К-Каширський прокурор своїми позовами до суду влаштовував свій шабаш так нічого й не добившися. Тому для мене представляється, що у тому місці мала б стояти Міська ратуша і щонайменше на ній годинник який стоятиме вивляється не в тому місці як Я собі гадаю. Але однозначно незважаючи на власника того місця форма ратуші в архітектурі того місця могла б зберігатися. Тому дивлячись на ту будку яка сьогодні стоїть у тому місці можна просто розсміятися з недолугих міських "правителів" які не змогли у свій час дохідливо у простій формі пояснити своє бачення що будка серед міста це невдалий проект. Взагалі у Нашому прикладі й поготів має бути все-таки якась концепція розбудови міста, принаймі в центрі відносно зовнішнього обліку цих будов оскільки незважаючи на приватний характер цих будов архітектура цих будов залишається усуспільненим надбанням оскільки громадяни які не тільки проживають але й гості чи інші громадяни дивлячись на відвертий маразм роблять висновки відносно усього містечка та Їхніх жителів. Спливає на думку тільки одна думка про те, що МИ маємо дивитися на це неподобство щонайменше сорок років? Такий архітектурне досягнення з цією будкою що майже посеред площі міста можна було б намалювати на уроках креслення у середній школі, а не користуючись дипломом про вищу освіту. Таке моє бачення. Взагалі інколи міста або населені пункти (десь в якомусь місці світу) приймають для себе зобов"язання по розбудові своїх жител з урахуванням не тільки історичного надбання місцевості але й з урахуванням думок або концепцій майбутніх поколінь. НЕвеличка порада власнику цієї будки. Якщо Ви зможете перебудувати передній фасад на інший у формі тієї ж ратуші то для ВАс буде вже найцікавішим моментому Вашому житті через те, що Ви залишитися в історії, а так невідомо чого.
07 Квітня 2017, 17:25
Ніхто той фасад перебудовували не буде про що ви говорите вони земельки взяли і будуть що хочуть незадумуючись над тим що ви пишете або переживаєте
07 Квітня 2017, 17:29
Вибачте малограмотного перебудовувати, будують
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром