Фото дня: болотяна квітка кольору сонця

04 Квітня 2017, 15:05
8441

Цю квітку називають по-різному: біль, болотянок, болох, жабник, жаб’яча трава, калюжниця, куросліп, лапики, латаття тощо. Побачити її можна і в нас на Камінь-Каширщині – на болотах і болотистих луках, по берегах водойм і річок. 

Цікаво, що у народній медицині застосовують листки калюжниці від опіків і ран. Також з квіток можна одержати жовту фарбу. Проте слід пам'ятати: калюжниця – отруйна і викорис­товувати їх можна із дозволу лікаря. А ще не слід давати цю рослину худобі, відомі смертельні отруєння коней і корів.

Одна з народних назв рослини — лопатень. Відомий музей в Україні, що розташований розташований у лісах Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща" має однойменну назву. У згаданому національному парку  слід побувати кожному. Чому – читайте на сайті Район.Ківерці

Автор фото: Богдан Ліпич

Місце: околиці села Черче (урочище Дуб'є)

1

1

1

______________________________________________________________

Рубрика "Фото дня" висвітлює особливості побуту, дозвілля, культури та інших сфер життя людей нашого краю. Якщо ви маєте цікавий фотознімок і бажаєте, щоб він потрапив до рубрики - надсилайте його на адресу електронної пошти [email protected], або ж пишіть особисто її автору в соціальних мережах Facebook та ВконтактіКращі фотознімки будуть періодично з'являтися на нашому сайті. Збереження авторського права гарантуємо!

Для тих, хто бажає стати героєм рубрики "Фото дня" її автор пропонує безкоштовну фотосесію.

 

Коментарі
04 Квітня 2017, 19:25
Останнє фото це репродукція іншої рослини. Якщо порівняти два перших фото з останнью то на фото видно що рослина на останньому має листок укрупненої маси на малому стеблі. Один листок, один квітконос. Перших два мають подовжене стебло та кілька квітконосів на одному стеблі. А тепер здогадайтеся самі які рослини тут у Нас в гостях. На перших двох фото рослина яка полюбляє розселятися по заболочених луках рідко коли в болоті. Друга рослина менш розселена по луках оскільки вона розселяється ближче до води інколи навіть в самому болоті.
04 Квітня 2017, 21:55
перші фото - куряча сліпота так звана, а останнє - латаття *калюжниця)
05 Квітня 2017, 00:45
Куряча сліпота тендітніша і ще не цвіте...
05 Квітня 2017, 21:57
Латаття-так говорили колись в Камені, калюжниця-це більше літературна назва. Це звичайна, широкорозповсюджена рослина. В нашому районі є надзвичайно цікаві і рідкісні рослини, наприклад, один із видів рододентронів, ефедра (бачив колись із вікна дизель-поїзда неподалік Нуйно) та ін.
05 Квітня 2017, 21:57
читайте рододендронів
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024