Що потрібно знати про адаптивний карантин

09 Липня 2020, 15:22
Фото ілюстративне 3379
Фото ілюстративне

Після послаблення карантину у багатьох склалося враження, що життя повернулося до звичного режиму, однак це не так.

Про це пише Район.Медицина.

Насправді кожного дня фіксується зростання кількості хворих на COVID-19, є летальні випадки, каже виконувач обов'язків директора Волинського обласного центру громадського здоров'я Сергій Новосад.

Чому загальнодержавний карантин втратив свою актуальність?

Річ у тому, що економіка нашої країни не здатна витримати тривалі суворі обмеження. Саме тому Кабінет Міністрів України запровадив адаптивний карантин: можливість послаблювати чи посилювати карантинні обмеження залежно від епідеміологічної ситуації в області. Для цього є визначені критерії, що дають змогу оцінити епідеміологічну ситуацію.

Сюди належать:

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 за останні сім днів;

- показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19;

- завантаженість ліжок у лікарнях;

- кількість проведених ПЛР та ІФА тестів протягом останніх семи днів.

На підставі цих даних приймається рішення регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) щодо подальших дій в області.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів приймається, якщо епідемічна ситуація в регіоні перевищує встановлені норми протягом трьох днів поспіль.

Пам'ятайте, що адаптивний карантин - не закінчення карантину. Досі тривають пошуки «золотої середини» між епідеміологічною безпекою та стабільним функціонуванням економіки, і Україна не єдина держава, яка шукає оптимальне рішення цієї проблеми.

Читайте також: Уряд виділить гроші на покупку медобладнання для опорних лікарень

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024