Фото дня: чарівна квітка, що живе в лісі

06 Квітня 2017, 21:35
4726

Витончені і ніжні анемони розпускаються в лісах навесні, коли дерева ще не одяглися в зелене листя. Анемона лісова подібна на ромашку або дзвіночок. На Камінь-Каширщині росте в широколистяних і мішаних лісах, на лісових луках, узліссях, по чагарниках. 

Широко застосовується в народній медицині: відвар трави вживають при погіршенпогіршенн ні зору і слуху, при головному й зубному болях, коклюші, хворобах горла тощо. Проте будьте обережні із самолікуванням, тому що рослина отруйна. А ще ці квіти використовуються для ворожінь і привороту. 

Вважається, що анемони приносять в дім гармонію. За повір'ям, побачені в сні білі анемони обіцяють зміни на краще, а букет анемон віщує довге і щасливе сімейне життя.


Автор фото: Богдан Ліпич

Місце: Бузаківське лісництво
___________________________________________________________________

Рубрика "Фото дня" висвітлює особливості побуту, дозвілля, культури та інших сфер життя людей нашого краю. Якщо ви маєте цікавий фотознімок і бажаєте, щоб він потрапив до рубрики - надсилайте його на адресу електронної пошти [email protected], або ж пишіть особисто її автору в соціальних мережах Facebook та ВконтактіКращі фотознімки будуть періодично з'являтися на нашому сайті. Збереження авторського права гарантуємо!

Для тих, хто бажає стати героєм рубрики "Фото дня" її автор пропонує безкоштовну фотосесію.

Коментарі
07 Квітня 2017, 01:59
Лікарські властивості анемони очевидно перебільшені, а отруйні ні, бо вона таки належить до отруйних рослин. Бачив в Україні різні анемони-жовті, великоквітнові (подібні до сон-трави), високорослі тощо.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024