11 липня: важливі події в історії, свята, іменини

11 Липня 2020, 09:00
Фото ілюстративне 3087
Фото ілюстративне

Доброго ранку, Район Камінь-Каширський пропонує список іменинників для привітань.

На календарі субота, 11 липня.

Це 193 день у григоріанському календарі. До кінця року залишається 173 дні.

Іменини святкують: Герман, Іван, Павло, Сергій.

У цей день відзначають: Всесвітній день народонаселення, Всесвітній день шоколаду.

У православній церкві 11 липня відзначається пам’ять преподобних Германа і Сергія Валаамских – відомих праведників і чудотворців. Правда, про їх життя не збереглося практично ніяких даних. Але важливо знати, що саме вони, згідно з відомостями вчених, є засновниками Валаамського монастиря.

До 11 липня примічали, що незабаром настане осінь. Так, з дерев уже починали поступово опадати листя. У деяких регіонах починали викопувати першу картоплю.

Вважалося, що кропива цього дня володіє чарівними властивостями і здатна надавати людині силу, бадьорість. Тому намагалися її заготовляти про запас і збирали кропиву якраз в день 11 липня, оскільки вважали, то після цього дня вона втратить свої цілющі властивості. До речі, в народі вірили, що полотно, який можна виткати з кропиви, допоможе подолати болі в попереку.

З кропиви готували не тільки лікарські препарати, а й смачні страви на кожен день (не тільки 11 липня). Молоді дівчата саме настоєм кропиви зміцнювали волосся. Слов’яни також використовували кропиву для виробництва тканини, яка за якістю цілком могла скласти конкуренцію таким матеріалам, як бавовна і льон.

Прикмети 11 липня:

Зозуля замовкла – буде рання і сніжна зима

У народі кажуть: “На Германа впало по листку. Прийде серпень – впаде по два”

Соловей співає останній день, а якщо зозуля перестала кувати – зима рано прийде

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39