У Камені-Каширському презентували книгу про УПА та українських емігрантів у Канаді

08 Квітня 2017, 12:00
Текст, відео, фото - Богдан Ліпич 2621
Текст, відео, фото - Богдан Ліпич

Головний редактор сайту "Історична правда" Вахтанг Кіпіані 6 квітня завітав у Камінь-Каширський та представив для широкого загалу книжки "ОУН і УПА. «Зродились ми великої години…»" та "Українська Канадіана".

Журналіста супроводжувала кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту національної пам'яті Леся Бондарук, яка і порекомендувала автору відвідати місто Камінь-Каширський в рамках презентації.

Спілкування із Вахтангом Теймуразовичем було досить пізнавальним. Він розповів про свої книги, а також дав відповіді на питання, що цікавили учасників зустрічі.

 

«Ми зібрали людей, які зацікавлені знати історичну правду про події ХХ століття, наприклад, про УПА», - розповідає Вахтанг журналісту видання Район.Камінь-Каширський.

Автор, зокрема, розповів, що його книга "ОУН і УПА. "Зродились ми великої години…" складається з текстів, авторами яких є впливові науковці, журналісти, громадські діячі та дисиденти. Навів також такий цікавий факт: під час Майдану, коли на російських телеканалах масово велася антиукраїнська пропаганда, російськомовний запит «Кто такие бандеровци» мав високі позиції в пошукових системах. Тому з’явилася ідея поставити на сайт «Історичної правди» статтю, яка б відповідала на всі основні запитання цієї теми. Дивно, але протягом 3-х років статтю переглянули близько 300 тисяч людей, що є найбільшим показником за всю історію існування проекту.

Розповів Кіпіані і про книгу "Українська Канадіана", яка описує 125-річну історію української діаспори в Канаді. Свою увагу автор акцентував на акціонерній діяльності українців. Розповідав, що українські емігранти заявляли про бажання залишатися українцями на чужій землі. Тому у жодній країні світу українці не мають таких прав, як в Канаді, де й досі існують українські школи, а в окремих провінціях можна почути українську мову. 

Спілкування Кіпіані та присутніх на презентації проходило у формі діалогу, а в кінці зустрічі бажаючі могли отримати афтограф відомого публіциста.

Дивіться фото та відео із презентації. 

























Довідка: Вахтанг Кіпіані — український журналіст, публіцист, історик. Головний редактор Інтернет-видання "Історична правда", однойменного тележурналу на каналі ZIK, викладач магістерської програми з журналістики Українського католицького університету у Львові та кафедри PR у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", засновник Музею-архіву преси.

Коментарі
08 Квітня 2017, 16:20
Тут багато таких як вони говорять нащадків ОУН-УПА але регіональних відмостей про дійства воїнів ОУН-УПА до цього часу ніхто не зумів принаймі скласти. ТОму користуємося тими відомостями якими привезуть .....
09 Квітня 2017, 14:41
от Ви візьміть і станьте ініціатором. Створіть організаційну групу, підключіть всіх учителів історії, зацікавлених осіб. і дійте. Чи може Вам немає часу для цього?!
09 Квітня 2017, 17:56
Хто підкаже, що то за чоловік в маринарці, окулярах, з помітною лисиною, який на середньому фото правою рукою оперся об стіл перед гостем?
09 Квітня 2017, 21:33
Це Хитрик Валерій Макарович, керуючий оргвідділом районної ради , керівник районного осередку яценюкової партії "Народний фронт/Фронт змін" і депутат районної ради від БПП-Солідарність
09 Квітня 2017, 22:35
З розповідей моїх рідних в мене склалась певна думка про діяльність УПА в нашій місцевості, яка узгоджується із тим, що пишуть сучасні науковці
09 Квітня 2017, 23:56
"от Ви візьміть і станьте ініціатором.": бачите така справа, що багато таких що тепер б"ють себе у груди, виставляючись то нащадками тих самих, то попервах постраждалими від так званої "радянської влади", йдуть у політику, лізуть у перший номер, приймають рішення про передачу тих самих довбаних радянських маслозаводів у приватну власність та ще багато інших речей про яких завжди можна сказати, що ВО!!!! маємо передові погляди сучасності. Але коли приходить час не можуть й речення стулити не то ще написати яку книгу, повість про своє минуле та своїх батьків. Аж тут біжімо слухати автора який зовсім навіть не причетний до цих подій який просто вивчився на якогось там журналіста та який навіть за національністю тільки вірменин.... Ось і все. Перебігати дорогу тим, немає охоти.
10 Квітня 2017, 11:48
У Кіпіані батько грузин. а мати вірменка, "вивчився" він на історика. Перед тим як щось писати, була проведена ним велика робота по вивченню архівних матеріалів і розповідей свідків подій. Яка різниця грузин, вірменин, поляк чи українець робить важливі речі для нашої країни? Прийшли люди, у яких була певна мотивація. В груди ніхто себе не бив. Навіщо стільки негативу?
10 Квітня 2017, 22:17
Дякую за роз"яснення про чоловіка в маринарці. Неодноразово бачив негативну реакцію Каменя (іноді й Хріна) на критику. Про що це говорить? У них виникає внутрішній конфлікт в Я-концепції? Важко сказати, не знаючи людей, які пишуть під цими ніками. Писати про УПА, якщо на основі документів та перевірених фактів може будь-хто, в кого є мотивація до цієї діяльності. Інша справа,яка подальша доля написаного...
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024