Депутати Камінь-Каширської райради вимагають скасувати абонплату за газ

09 Квітня 2017, 10:47
2517

Депутати Камінь-Каширської районної ради, 7 квітня, на вісімнадцятій (позачерговій) сесії підтримали проект-звернення керівника депутатської фракції ВО "Свобода" Богдана Козіка щодо відміни абонентської плати за газ.

Звернення із певним коригуванням буде надіслано до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Текст звернення подаємо без змін зі сторінки Богдана Козіка в соціальній мережі Facebook.

«За останні два роки тарифи на послуги ЖКГ зросли втричі. Ні уряд А. Яценюка, ні В. Гройсмана не пояснили людям, чому вони мають оплачувати такі тарифи, які пустошать кишені українців, а в цей час купка олігархів лише багатіє.
Як депутат Камінь-Каширської районної ради і керівник депутатської фракції ВО "Свобода" в Камінь-Каширській районній раді сьогодні зареєстрував проект "Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг щодо відміни абонентської плати за підключення до системи газопостачання"

ЗВЕРНЕННЯ
Камінь-Каширської районної ради
до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг щодо відміни абонентської плати за підключення до системи газопостачання

Камінь-Каширська районна рада обурена черговим проявом антинародної політики влади, яка з 1 квітня поточного року ввела абонплату за газ для населення, що породжує значне зростання вартості комунальних послуг. Ми вважаємо такий крок новою спробою уряду Гройсмана обслужити інтереси олігархів за рахунок українців. Ми категорично засуджуємо системну антисоціальну діяльність уряду, яка привела до зубожіння великої кількості українців і загрожує національній безпеці. 
За останні два роки тарифи на послуги ЖКГ зросли втричі. Ні уряд Арсенія Яценюка, ні Володимира Гройсмана не пояснили людям, чому вони мають оплачувати з власних кишень бездарну політику Кабміну і жадібність олігархів. Влада вирішує економічні проблеми не за гроші олігархів, а за гроші пересічних українців, ціною зубожіння народу.
Сьогодні вона вкотре обдурила українців, пообіцявши, що покінчила з практикою постійного зростання цін на комунальні послуги. Діючи в інтересах олігархів, яким і належать облгази та енергетичні підприємства, влада продовжує цинічно знущатися з українців. Олігархи, зрозумівши, що люди відреагували на здорожчання блакитного палива і почали економити, не захотіли втрачати надприбутків і вигадали ще один щомісячний здирницький платіж. 
Так, з 1 квітня споживачі вимушені платити щомісяця абонентську плату за підключення до системи газопостачання незалежно від фактичного обсягу споживання газу. На абонентську плату за газ субсидія не поширюється. Це означає новий удар по кишенях рядових громадян. Таке рішення болюче вдарить насамперед по громадянах, які і так економно споживають газ. Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом – наприклад, використовують його тільки влітку на дачі. Також постраждають громадяни, що споживають мало газу, не мають лічильників, але мають велику кількість прописаних на своїй житловій площі. 
Камінь-Каширська районна рада переконана, що кишенькова провладна Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повністю вичерпала себе і має бути розігнана, а її члени притягнуті до відповідальності. Вона стала органом, який діє в інтересах монополістів і перебуває на їх утриманні. Доказ тому – останнє рішення ввести абонплату за газ. Воно приведе до того, що лише у 2017 році від абонентської плати облгази, які перебувають у власності олігархату, отримають додатково близько 15 мільярдів гривень. А українці збідніють на ще 15 мільярдів гривень.
У зв’язку з вищевикладеним ми, депутати Камінь-Каширської районної ради, вимагаємо від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та НКРЕКП вжити негайно заходів для скасування рішень якими введено щомісячну абонентську плату за підключення до системи газопостачання.

Депутати Камінь-Каширської районної ради"




 

Коментарі
09 Квітня 2017, 15:37
У той час коли Я зі своїми односельцями віддавав свою власність у Міську раду, не було й натяку на те що Я віддаю свою власність іншому у цьому випадку третім особам задля того щоб цей інший наживався на моїй же власності та дер з мене та інших три шкури, а тим більше у їхню власність . Тепер треті особи або й держава засіхає не тільки на мою нікому не подаровану та ніким до цього часу не приватизовану мою власність але й намагається на цьому заробляти на користь невідомо яких осіб. Лінії газопостачання середнього та низького тиску переважно перебувають у так званому підвішеному стані оскільки вони не належать ні державі і не належать місцевому самоврядуванню але через такий непевний стан держава намагається на цьому нажитися не питаючи Нас власників цих мереж. Крім цього між іншим таке саме становище і з електролініями коли громадяни та місцеве самоврядування вкладаючи шаленні кошти в розвиток електропередач натомість нічого з того не мають віддаючи Їх у користування третім особам які потім деруть у три шкури як і у Нашому випадку з газом. Слід до цього приходити до того що би місцеве самоврядування має укладати договір про спільну діяльність та входити у співвласність з державою або іншими власниками мереж. Місцеве самоврядування має захищатися та захищати своїх громадян від монопольного становища Облгазів та різних там Елекрогазів які викручують руки та гаманці наших громадян.
09 Квітня 2017, 22:46
Ціна цієї вимоги нульова, бо Гройсман, якого так за посадою і партійною платнею, не "любить" Козік вже віддав розпорядження про зупинення нарахування абонплати. Всі ці районні депутатські "протести" не більш як імітація політичної активності убогих головою і душею.
09 Квітня 2017, 23:43
Не думаю, що категорично можна сказати:"убогих головою і душею" оскільки у принципі не можливо поставити на штики одномоментно кілька сот районних рад на Заході України. Крім цього таких висновків між іншим й небагато. Потім слід думати що Цим воно не закінчиться оскільки все-таки Районна рада має рацію у тому й потім все-таки думається Міська рада прийме які-небуть висновки зі свого майна яке передавалося на баланс так званого Горгазу. У принципі не чувана річ коли майно віддається за просто так і при тому нічого з того не маючи, ні прав власника, ні зовсім ніяких пільг з обопільного використання цього майна. Думається що принаймі має бути яке-небуть рішення про те майно, очікувані перестороги по накручуванню вартості газу оскільки ніхто нічого не вірить, а тим більше про вартість свого власного газу який як виявляється у три рази дешевший ніж з Євросоюзу. Адже при цьому Нам говорять що вартість газу яку Нам відпускають це вже європейська ціна. Але ж шановні то куди ж дівається та маржа коли вартість Нашого газу тут у три рази менша від Європейського. Ось найбільш що Нас цікавить. Де ті гроші?
10 Квітня 2017, 13:04
Абонплату все рівно введуть, але не за такою примітивною формулою, яку запропонували зараз. Є чимало мереж, які люди будували вскладчину, або комунальним коштом. Проте є дві дуже "оригінальні" і відверто антиукраїнські партії - "Батьківщина" і "Свобода". Дві політичні болячки, які, наче їм пороблено, не відрізняють принцип від способу його реалізації. На сьогодні запропоновано явно неадекватний спосіб реалізації, але на догоду ворогам, вони ладні втопити все. Це та сама тема, що і продаж землі. Фактично її вже розпродали, за дешево, чим добряче обібрали колишніх колгоспників, а ці.... разом з Ляшком й досі "люблять" українську землю разом з її населенням, а самі потайки обслуговують земельних перекупників і олігархів.
10 Квітня 2017, 14:33
То в нас вже така національна традиція - аби бути в політиці, то треба бути або вправним злодієм, або варятом. Декому вдається одне з другим. То про згаданих вище Ляшка, Тимошенко, Тягнибока. Дехто, особливо на районному, на міському рівні спеціалізується тілько на одному, тобто блазнює, або тихцем краде. Ото відео зверху тра зберегти історії, бо то потім те, на чому будуть вчитись ті, хто хотітиме відмити політики від цього бруду, або ті, хто тим брудом хоче оволодіти. Але без більших коментарів. Почитайте ліпше оце https://focus.ua/money/370227/
10 Квітня 2017, 23:33
Судячи із дешевих антисвободівских та антибютівських соплєй-воплєй - ці дві політичні сили все зробили правильно .І якраз ця інфа про скасування НКРЕП власного тупорилого рішення - ще одне пдтвердження !<br/>Гавкайте далі ))
10 Квітня 2017, 23:48
&quot;не за такою примітивною формулою, яку запропонували зараз&quot;: як не крути з тією формолою факт залишається фактом. Український газ є у тричі дешевшим за імпортний. Але фінанси які попадають у розподільчі мережі, вартість цього газу та багато іншого не є відкритим для українців. Тому думаю ця тема ще не раз попаде на шпальти і крім цього виграє та політична сила яка найбільше розуміється на цьому.
11 Квітня 2017, 12:25
З насолодою і смутком читаю ваші дописи. Відвертість і недалекість в одній особі. Шановний. А чому український газ, як товар має коштує менше за арабський чи російський? Навіть, якщо на видобутку газу використовують недосконалі технології, або його помпують з надвеликих глибин, то він може бути і дорожчим. Але комуністичне мислення, представлене в Україні, мисленням ЛяшкоТимоТягнивбік, не здатне зрозуміти, що ціна товару напряму залежить від його собівартості. Для усвідомлення цього, шановні свободобатькорадикали, винесіть на базар вирощену вами бульбу і продайте по 50 коп., з поваги до земляків, за кілограм, або роздайте задарма. Український газ може бути дешевшим лише через менші відстані транспортування та відсутність митних зборів. Але і тоді, якщо на Волинь приходить газ з Полтащини, то він має бути дорожчим за газ проданий для полтавчан. Саме на &quot;дешевому&quot; українському газі наживались рідні наші олігархи, в тому числі Тимошенко. Купували за дешево з державних родовищ, продавали за дорого для населення, але населення цього не знало, бо різниця між виставленою ними ціною та офіційним тарифом на газ перекривалась з державного бюджету. Таким чином всі ви, рядові члени, і ми разом з вами своїми податками забезпечували фінансове зростання тимошенків, фірташів і інших.
11 Квітня 2017, 13:07
&quot;чому український газ, як товар має коштує менше за арабський чи російський&quot;: тому шановний дешевше коштує через те, що він продається на внутрішньому ринку, а не експортується куди-інде. Вам говорити про те, що якщо газ експортується то він продається принаймі на біржі або за тими самими формулами які укладені на міждержавному рівні. Свій газ натомість зараз продається за тією самою ціною що й інший імпортований. Але виробництво або затрати на його продаж набагато менший від імпортованого то куди ж дівається шановний ось ця націнка у триста процентів який відображається між іншим в балансі підприємств якими цей газ видобувається. Припустимо. Видобули газ, дали Їм якийсь там відсоток прибутку припустимо 25 відсотків але газорозподільчі приватні системи продають його за завищеною ціною у триста процентів біля 6.5тис.грн. Але ж вони його отримали може десь ледь по 2.5тис. Але ж націнка пройшла у системі газорозподільчих приватних систем чи ні? Чи може вона відпускається по балансу цим газорозподільчим системам за тією підвищеною ціною? Тоді ж націнка залишається в видовним компаніям. Бачите їм мало тієї націнки монопольного становища на українському ринку то їм давай ще абонентську плату яка по своїй суті не несе ніяких затрат. Абонплата це новий вид оподаткування українських родин. В уряді зрозуміли що на розвиток української ГТС ніяких фінасів ніхто не дасть через те, що цей український уряд або ж взагалі інший наступний чи попередній є, був і буде нестиме у своїму складі курупційну складову. Газовий ринок буде вільним, прозорим від тоді коли він буде справді відкритим та Європейським приблизно як в Бельгії. Ось тоді Ми можемо сказати, що Україна є Європейською державою і можна буде застосувати ту саму абонентську плату кошти яких мають бути прозорими та вільними від політики.
11 Квітня 2017, 18:18
Я бачу, що після роботи над помилками ви дещо виправились. А я про що? Видобування + транспортування. Але ще вам треба попрацювати над темою собівартості видобування, так само як і вартістю транспортування. Бо дорожчий за російський газ, увійшовши до української труби, і прогулявшись лише територією України дешевшим не стане. А ще питання якості цього газу, що вимірюється калоріями. А потім, все разом: собівартість газу, собівартість транспортування у порівняні з ринковою ціною з урахуванням калорійності. Якщо ринкова ціна нижча за українську собівартість, то від цього хто виграє? І хто, якщо навпаки? Але починати треба не з тимошенкової критики уряду, а з товарного відокремлення труби, яка може проводити газ будь-чийого походження, навіть з під неї, і українського конкретного газу зі своєю якістю та собівартістю. Може статись так, що на якийсь час споживачу буде вигідніше купувати чужий, аніж обожнювати свій. Ось чому не треба мозолити людям голову казками про дешевий український газ. Навіть своя картопля може здаватись дешевшою, якщо не врахувати розмір доданої вартості, тобто власну працю. Тому чимало людей воліють купувати чужу, врахувавши реальну вартість своєї.
25 Квітня 2018, 11:16
Козік просто суне свого довгого носа куди треба і не треба.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024