З 15 липня у Камінь-Каширському районі послаблюють карантинні заходи

14 Липня 2020, 17:00
Фото ілюстративне 7016
Фото ілюстративне

Упродовж останніх тижнів на Камінь-Каширщині фіксувався високий рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. Наразі ж ситуація дещо покращилася.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 14 липня 2020 року, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка.

За словами завідувачки Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галини Кузнецової, у Камінь-Каширському районі спостерігається тенденція до зниження рівня захворюваності цією недугою.

«Це свідчить про те, що посилення карантинних заходів було необхідним, адже вдалося досягнути ефективного результату. Так, на сьогодні COVID-19 виявлено у 237 жителів району, серед яких одужало 162 особи. Інцидентність, у порівнянні з минулим тижнем, зменшилася, відповідає середньообласному показникові та становить 31,2. Разом із тим, у 2,5 рази зменшилася й завантаженість районної лікарні. Однак, село Раків Ліс – все ще досить активне вогнище захворювання, відтак тримаємо руку на пульсі», – додала Галина Сергіївна.

Заслухавши відповідну інформацію та врахувавши озвучене, члени комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення про послаблення на території району карантинних обмежень.

З-поміж усього, з 15 липня дозволено:

  • - роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів за умови дотримання відповідних санітарних норм, використання персоналом і відвідувачами цих закладів засобів індивідуального захисту;
  • - проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб;
  • - проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні;
  • - діяльність готелів;
  • - регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньорайонному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;
  • - відвідування закладів дошкільної освіти;
  • - роботу закладів фізичної культури та спорту, спортивних залів, фітнес-центрів.

«Шановні жителі району! Пам’ятайте, що послаблення протиепідемічних заходів не скасовує карантин. Від цього загроза не стала меншою. Тому закликаємо вас неухильно дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та вдаватися до заходів дезінфекції», – наголосив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024