У Камінь-Каширську райлікарню придбали апарат штучної вентиляції легень

27 Липня 2020, 11:44
4822

У Камінь-Каширську райлікарню придбали апарат штучної вентиляції легень, кошти на потрібну річ у 155 тисяч гривень, зібрали небайдужі краяни та 195 тисяч гривень виділили з районного бюджету.

Про це пише сайт газети Полісся.

Вітчизняний медичний пристрій марки «BLIZAR» доповнив комплектацію профільного обладнання лікарні. Новий апарат обійшовся у 349 850 гривень та є особливо необхідним для лікування, підтримки життєдіяльності коронавірусних хворих.

Донині на балансі ЦРЛ значилось сім одиниць згаданої техніки.

Проте новий ШВЛ представляє більш сучасне покоління медапаратів, чим дещо відрізняється від уже наявних його зразків.

Нагадаємо, з кінця березня у районі стартувала благодійна акція «Дихай! Збережемо життя! Камінь-Каширщина разом проти коронавірусу» зі збору коштів на придбання обладнання зі штучної вентиляції легень.

Завдяки небайдужим краянам вдалося зібрати майже 155 тисяч гривен, зокрема 50 тисяч з означеної суми надав місцевий підприємець Анатолій Сверба. Крім того, більше 195 тисяч гривень фінансової допомоги виділили з районного бюджету.

«Як повідомила головна лікарка медустанови Людмила Потягайло, новий апарат відповідає очікуваним критеріям. Пристрій уже налагодили техніки, тож він готовий до застосування. До того ж потреба подібних апаратів, каже головна медичка, існує завжди, оскільки обладнання ШВЛ є необхідним не лише при лікуванні хворих на COVID, відтак нині наша ціль досягнута.
— Усім, хто долучився до допомогти районній лікарні, висловлюємо щиру вдячність», — наголосила Людмила Адамівна.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром