Камінь-каширці освятили паски

16 Квітня 2017, 16:30
2458

У Великодню ніч  парафіяни Свято-Іллінської громади Каменя-Каширського молилися на церковному подвір’ї знищеного вогнем древнього храму.

У періоді Великого посту віряни поприбирали церковну територію та разом зі своїми священиками приготували все необхідне, щоб у Пасхальну ніч на цьому святому для багатьох поколінь православних Камінь-Каширців місці знову приносилась жертва Євхаристії «За всіх і за все»!, – повідомляє Камінь-Каширське балгочиння.



 

Останні дні Страсної седмиці подарували затяжні  дощі та навіть і короткочасний сніг, тому деякі віряни були засмучені щодо таких несприятливих для молитви на вулиці погодніх умов. Але це не стало перешкодою для багатотисячного хору людських душ і сердець, де лунали слова головного Пасхального піснеспіву: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що у гробах, життя дарував».

З першими піснеспівами Пасхального богослужіння церковне подвір’я почало заповнюватися богомольцями. За різними підрахунками їх було більше 5-ти тисяч. Не зважаючи на холодний дощ та пронизливий вітер, відсутність церковної будівлі, бюрократичні перепони, що більше двох років не дозволяють розпочати відновлення храму святого Пророка Іллі, віра парафіян жива та діюча.

Настоятель храму прот. Стефан Михалюк зі сльозами розчулення на очах дякував усім присутнім за незабутні миті цієї Пасхальної ночі та висловив надію, що жодні перепони та випробовування не зможуть похитнути віри всіх, хто прийшов помолитися на це святе місце, і тут в скорому часі воскресне з небуття велична будівля нового Дому Божого. І хоча вітер загашував свічки у великодніх кошиках, вогники віри та любові до Воскреслого Спасителя зігрівали кожного, хто в цю, дійсно, особливу Пасхальну ніч, жертвуючи своїм комфортом, був поруч із Матір’ю Божою, жінками-мироносицями та святими апостолами, які першими побачили свого Учителя після Його Смерті, Зішестя до пекла та Славного Воскресіння з мертвих.

Після завершення Божественної Літургії відбулось освячення всіх тих приношень, на споживання котрих віряни після завершення Великого посту брали благословення. 






Коментарі
16 Квітня 2017, 20:29
"лунали слова головного Пасхального піснеспіву: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що у гробах, життя дарував».": виходить так, що слова "Настоятель храму прот. Стефан Михалюк" знову розходяться з ділом? Уперше чуємо чи бачимо, що слова піснеспіву провомляються українською мовою чи пан редактор цього повідомлення не зумів прописати слова піснеспіву старослов"янською мовою? Але якщо те повідомлення з Криму, що прозвучало зранку про те, що у Севастополі на Пасхальній всенічній читали російською, українською та грецькою мовами то очевидно що крига скресла й УПЦ становиться нарешті українською.
16 Квітня 2017, 20:32
"в цю, дійсно, особливу Пасхальну ніч, жертвуючи своїм комфортом, був поруч із Матір’ю Божою, жінками-мироносицями та святими апостолами, які першими побачили свого Учителя після Його Смерті, Зішестя до пекла та Славного Воскресіння з мертвих." - але на мою думку це схоже на слова православних сектантів.
16 Квітня 2017, 20:57
"тут в скорому часі воскресне з небуття велична будівля нового Дому Божого.": якщо читати біблію то будівлі Доми Божі падали в деяких історичних реаліях і якщо Їх будували на тих самих місцях проходило за визначенням навіть кілька століть після того, за визначенням як народ та його правителі починали знову вірити в свого Бога. Тут пан "Настоятель храму прот. Стефан Михалюк" говорить, що на цьому місті через деякий час буде знову "воскресне з небуття велична будівля нового Дому Божого" як будь-то вже дійсно пройшов час буття після того коли цей Храм був знищений (не скажемо ким чи чим). По моєму все-таки якщо цей Храм має повстати з небуття, насправді не так і багато пройшло часу, принаймі ж не 10 років або й не сто то має бути принаймі дійсно якесь величне як говорить пан Настоятель дійство для того, щоб цей ДІМ повстав з небуття, а саме віра в Господа і в тому числі у ТИХ хто про це говорить або принаймі якщо спуститися з небес на землю коли УПЦ нарешті стане Українською церквою. Христос-Восрес.
18 Квітня 2017, 22:10
Пане Камінь проте факти трохи не такі. Так склалося, що приїздив на Паску в рідне місто та, як допитливий хлоп, побував біля трьох церков (Воля, центр та військомат). Кількість людей (на "око") приблизно у відсотках: 20/50/30.
20 Квітня 2017, 00:28
Коли розпинали Ісуса Христа та його Воскресіння то співвідношення присутніх на цьому дійстві напевно було як: 0.001/0.999 тому якщо у центрі було:" За різними підрахунками їх було більше 5-ти тисяч" як заявляє пан:"Настоятель храму прот. Стефан Михалюк" то це означає тільки про його сутність як людину або "священнника" оскільки він попередньо до цього дійства думав тільки про кількість його вірних, а потім вже навіть під час цього дійства про різні підрахунки оскільки найголовнішим мессиджем у його промові було:"що жодні перепони та випробовування не зможуть похитнути віри всіх, хто прийшов помолитися на це святе місце". Він у першу чергу думав коли нарешті він вистроїть на цьому місті:"тут в скорому часі воскресне з небуття велична будівля нового Дому Божого.", оскільки хвилюється що може не встигнути до того часу. Здається на його місці він має думати за свій гріховний народ та вберегти Їх до Дня Воскресіння. Але чи тут стоїть п"ять тисяч і всі п"ять тисяч покаялися чи стоїть один-два яких слід рятувати від гріха це його не стосується. Я між іншим помітив цю цифру. І Ви між іншим також.
20 Квітня 2017, 02:08
Було більше піару в добродія С. Михалюка, бо гучномовці "діставали" майже до церкви на Волі. 5 тисяч там не було (на 1,5-2 тисячі менше), але дійсно людей найбільше прийшло до нього.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром