Гута Боровенська: нагородили юних писанкарів

19 Квітня 2017, 15:49
6331 Джерело: kam-blag.church.ua

Учні загальноосвітньої школи села Гута Боровенська взяли участь у конкурсі юних писанкарів, що відбувся за участі настоятеля місцевого Свято-Михайлівського храму протоієрея Олександра Кулика.

Про це повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння.

Школярі спробували себе у давньому та не такому і легкому мистецтві. Найкращі з робіт довелося обирати членам журі – вчителям місцевої школи Таїсії Кузьмич та Олені Мороз.

Нагородження переможців провів послушник Свято-Михайлівського храму, випускник Волинської духовної семінарії Іван Смітюх.

За підсмуками конкурсу, перше місце посів Анатолій Войчук, друге – Юлія Філюк та Алла Грисюк, а третє – Настя Грисюк та Ірина Мороз.

Своєю чергою, Іван Смітюх, на загальній лінійці, вручив їм призи від отця Олександра – грошові подарунки. А також подякував всім учасникам за участь та привітав вихованців школи зі Святом Воскресіння Христового. 








 

Коментарі
20 Квітня 2017, 00:03
"взяли участь у конкурсі юних писанкарів, що відбувся за участі настоятеля місцевого Свято-Михайлівського храму"; " Найкращі з робіт довелося обирати членам журі – вчителям місцевої школи Таїсії Кузьмич та Олені Мороз.": ось так Московський патріархат і прихватизовує традиції українського писанкарства. Тільки от запитання до начальника управління культури чому сьогодні ні в одному із закладів культури району не було проведено заходів з традицій українського писанкарства. Не тому що пані начальник відділу культури сама є прихожанином Свято-Іллінської церкви і тому таким чином вона вважає, що традиції українського писанкарства є тільки традицією тільки однієї релігійної групи, а саме Московського патріархату? Тоді питається на яких підставах Вони отримують аж цілу сипендію, чи то від Волинської ОДА чи то від Волинської обласної ради. По-моєму така особа не має право не тільки отримувати за свою роботу заробітну плату але й працювати на цій посаді оскільки за весь час Пасхальних Днів в районі відділ культури не провів ні одного заходу віддавши таким чином усю роботу Москвському патріархуту. Раз так то нехай вони й отримують звідти свій дохід, а не від державної структури.
20 Квітня 2017, 02:17
Техніка виконання не автентична. Треба віск від свічки та спеціальний пристрій (схожий на маленьку сокирку - писачок, чи як він там називався на жаль трохи забув).
20 Квітня 2017, 12:49
Світлана Борисенко найбільш знаний знавець Українського писанкарства, проживає в Канаді.<br/>https://www.facebook.com/MsPysanka?hc_ref=NEWSFEED&amp;fref=nf
20 Квітня 2017, 22:05
Зробили Гутники добру справу,а їх вже й зганили,мов не того попа величаєте.Люди ,схаменіться, будьте л ю д и!Ви ,пане Камінь,покладіть руку на серце,і напишіть коли були останній раз в церкві і просили прощення не у московського чи українського попа ,а у Господа за осуд ближнього свого?І те &quot;що пані начальник відділу культури сама є прихожанином Свято-Іллінської церкви&quot;не говорить про її роботу. В Україні існує свобода віросповідання,тож не подобається вам церква яку відвідують люди,будуйте свою мечеть і прославляйте кого хочете,і хоч на івриті,хоч на грецькій, аби тільки це було щиро.А гроші?.... Кесарю віддайте кесареве ,а Богу Богове.Щасти Вам у ці світлі дні!
21 Квітня 2017, 01:59
&lt;p&gt;&amp;quot; ХХХ&lt;br /&gt; 19:05 20.04.2017&amp;quot;&lt;br /&gt; Цей Ваший ближній роздає інтерв&amp;quot;ю в Українській державі говорячи, Що його надихає Москва і за плечима в його келії висить ДНР-ський прапор, крім того я здається зрозумілим чином висловлююся про роботу державного службовця яка виконує свої обов&amp;quot;язки начальника управління чи там відділу культури К-Каширського РДА яка якщо не рахувати останні події в К-Каширскьому музеї але це скоріше всього й без начальника відділу культури обійшлося, так от Я особисто як громадянин не вважаю достатньою ЇЇ роботу на цьому поприщі. Дивіться кіно.&lt;/p&gt;
21 Квітня 2017, 13:22
Ну й для чого різати повідомлення про так званого священника, адже те інтерв&quot;ю пройшло по всіх каналах. Думати треба ніж спочатку таке витворяти.
21 Квітня 2017, 16:10
&quot;Кесарю віддайте кесареве ,а Богу Богове.&quot;: як би хтось віддавав би своє Кесарю то не Нив би постійно про:&quot;бюрократичні перепони, що більше двох років не дозволяють розпочати відновлення храму святого Пророка Іллі,&quot; тому шановний не Я не віддаю Кесарю але можливо інші, оскільки якщо Ти не віддаєш Йому (кесарю) то й не віддаєш Богу через те, що не може бути такого, шо Богові віддаєш але про Кесаря забув.
21 Квітня 2017, 17:19
чоловіче, наведіть хоча б якісь факти про священика Сергія, який, згідно вашого неправдивого свідчення, в своїх інтерв'ю говорив, що &quot; ... його надихає Москва і за плечима в його келії висить ДНР-ський прапор...&quot;. Це наклеп і відверта брехня, певно адміністрація сайту не пропустить цей коментар, адже бруд на священиків публікують в коментарях, а слова захисту видаляють... Що ж ваше право, але дивно, що отець Сергій співпрацює з вами і ніяк не реагує на ці цькування в коментарях...
21 Квітня 2017, 20:26
Емоції, чи псевдоемоції? З людських міркувань всі ми люди і священники також, а в останніх завжди буде робота. Відвідавши Камінь (місто, бо дописувача не знаю), вперше слухав по провідному радіо інновацію від МП. На перший погляд простакуватий звіт про буденну діяльність МП на Волині, але звіт розроблений фахівцями з нейролінгвістичного програмування з якорем на &quot;агресивності&quot; представників КП та відстояні якоїсь там церкви сільської. Тому не все просто і Камінь дещо має рацію.
21 Квітня 2017, 22:17
Записи передач &quot;Камінь-Каширський Благовіст&quot;, що виходили в ефір на місцевому дротовому радіо, містяться у відкритому доступі на сайті Камінь-Каширського благочиння. Чи не могли б ви надати посилання на ту &quot;інновацію&quot;, про яку пишете? А то знову нічим не підтверджені наклепи і ваша писанина лишень &quot;Слова та голос, більш нічого&quot;, як написано класиком.
22 Квітня 2017, 01:38
Ваші емоції мене лякають, таких людей в народі оминають. Тим паче, якщо маєте архів, то прослухайте за суботу перед Великоднем.
22 Квітня 2017, 12:18
Знову відверта брехня та наклеп! Передача &quot;Камінь-Каширський Благовіст&quot; вже декілька місяців не виходить в ефір по причині ліквідації редакції районного дротового радіо. Більше того, ця передача лунала по понеділках, середах і п'ятницях, і ніколи в жодну суботу... От вам і емоції...
22 Квітня 2017, 14:42
У вас істерія та кацапського фсб штампи. Мова йде про передачу з Луцька,а не Камінську.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024