Голова громади на Камінь-Каширщині розповів про співпрацю з лісівниками

09 Серпня 2020, 11:33
3977

Голова Гуто-Боровенської сільської об’єднаної територіальної громади (Камінь-Каширський район) Михайло Оліферчук про роботу лісівників знає не з чужих слів. Лісові господарства на території всього району відіграють визначальну роль.

Про це пише пресслужба ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс»

Ліс, крім екологічного значення, для місцевих людей – це можливість сезонних заробітків, робочі місця, надходження у місцевий бюджет. А ще – чимала кількість спільно реалізованих, важливих для громади соціальних проектів.

«Минулого року за сприяння лісівників на території нашої громади було встановлено дві автозупинки: в селах Боровне та Оленине. Усі установи та заклади – школи, дитячі садочки та сільські ради, амбулаторію – було забезпечено дровами, адже практично у всіх – пічне опалення. Крім того, лісівники – коли б ми не зверталися – допомагають технікою, коли, наприклад, необхідно здійснити грейдерування доріг. Мають вони і пожежний автомобіль – і теж ніколи не відмовляють, коли є проблема», – розповів Михайло.

Ніколи не маємо проблем, якщо звертаємося із проханням забезпечити дровами незахищені категорії населення, родини військовослужбовців. Якщо потрібно щось відремонтувати – просимо лісівників посприяти матеріалами.

– Рекреаційні пункти теплої пори завжди затребувані

Цього року плануємо відремонтувати міст через ріку Стохід – лісівники також посприяли лісоматеріалом.

Міст буде абсолютно новим, то не ремонтні роботи. Вже закуплено металеву конструкцію, яку потрібно викласти дерев’яними брусками.

Але це не єдиний міст, робимо «кладки» біля села Боровне, тобто маємо три переходи для людей, також через Стохід. Жителі села матимуть змогу ходити по гриби, ягоди, випасати худобу.

Місце взагалі унікальне – на човнах господині з села Оленине перепливають Стохід, щоб подоїти корів…», – розповідає Михайло Оліферчук.

Зі свого боку директор ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Олександр Грицай про такі свої обов’язки перед громадою, взяті добровільно, розповідає коротко: всі працівники лісгоспу є жителями громад, тож така позиція – логічна.

Співпраця з громадами – одне із завдань, які перед нами ставить начальник управління Олександр Кватирко. І я особисто таку позицію підтримую стовідсотково. Нормально, що люди цікавляться, як працює лісгосп, переживають за ліс, тому що їм тут жити.

Ми це все розуміємо. Бачимо, яку важливу роль відіграє практика проведення зустрічей із громадами – це знімає 90% конфліктних запитань. Допомагаємо завжди, якщо маємо можливість. Так має бути».





 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024