Нуйнівська амбулаторія повністю готова надавати медичні послуги місцевим жителям

14 Серпня 2020, 14:00
4883

Амбулаторію села Нуйно, Камінь-Каширського району відвідав 12 серпня, голова ОДА Юрій Погуляйко, де поспілкувався з колективом та оглянув як працює нещодавно збудоване приміщення. Обслуговуватиме амбулаторія 3,5 тис. місцевого населення із двох сіл: Залісся і Нуйно.

Про це інформує прес-служба ОДА.

Тож обслуговуватимуть мешканців 2 сімейних лікаря, які передбачені за штатним розписом. Поки що є один, який приступить до роботи як тільки ДАБІ видасть сертифікат.

Для роботи сімейних лікарів є усе необхідне обладнання та устаткування, зокрема, лабораторія, медичне обладнання та відповідні меблі. До слова, до цього тут працював лише ФАП. Нині ж сімейні лікарі зможуть надавати більше послуг, які передбачені первинною ланкою медицини.

Це, для прикладу, загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, загальний аналіз сечі, вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма тощо.

«Головне – це якісні послуги, які надаватимуть медики. Сьогодні лікарі – наше усе. Дякую усім, хто долучився до створення таких комфортних умов для наших медиків, все дійсно виконано якісно та на совість», - сказав голова ОДА Юрій Погуляйко.

Реконструювали амбулаторію на кошти субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Тепер це нове сучасне комфорте приміщення європейського зразка з власною автономною електростанцією та розміткою для незрячих людей. Загальна кошторисна вартість – 7 млн 39 тис. 367 грн.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024