Рятувальники закликають жителів Камінь-Каширщини не палити сухої трави

23 Квітня 2017, 11:12
1443

Свято Світлого Воскресіння Господнього волиняни зустріли без пожеж в екосистемах та релігійних закладах.

Але вже розпочинаються робочі будні і  люди займатимуться звичними городніми роботами. А отже,  не виключення, що комусь закортить не лише покопатися на городі, а й спалити обрізане гілляччя, торішнє листя, траву тощо.

Тож рятувальники застерігають:  для збереження природи – не паліть!

Для попередження пожеж в екосистемах, що виникають внаслідок випалювання сміття, посуші,  працівники ДСНС України  будуть продовжувати роз’яснювальну роботу з населенням та залучати до співпраці працівників екологічної інспекції, соціальних служб, представників релігійних конфесій та засобів масової інформації.

Шановні громадяни! Працівники Камінь-Каширського РВ ДСНС України закликають не спалювати сухої трави та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу порятунку «101».

 

Коментарі
23 Квітня 2017, 14:18
отож, бо чих покарає
23 Квітня 2017, 21:43
Ето кого закликають? Ето тих, кого треба жорсткого штрафувати через їх вроджену недалекість?!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024