Перекрита дорога, наряд поліції: жителі села Осівці протестують проти вирубки лісу

20 Серпня 2020, 11:22
6648

Жителі села Осівці Камінь-Каширського району протестують проти вирубки лісу, що розташований поблизу населеного пункту - розповіла місцева жителька Наталія Ферчук. Нещодавно перекрили дорогу, не пропустили машину з деревиною.

Про це інформує СУСПІЛЬНЕ.

«Одне з місцевих підприємств виграло аукціон на купівлю деревини в Камінь-Каширському лісгоспі. Каже: близько двох тижнів в лісі поблизу села Осівці проводять суцільну рубку лісу на території в 2 і 7 гектарів. Лісничий каже, що документи в порядку: «Виписаний лісорубний квиток, всі роботи законно розробляє підприємець. Укладений договір. На дану машину виписана товаротранспортна накладна. Ліс промаркований», – розповів головний лісничий району Юрій Махмет.

Місцева жителька Тетяна Фурт каже: щодня впродовж останніх 10-ти днів через село проїжджали лісовози з деревиною.

Напередодні осівчани перекрили дорогу з лісу і не пропускали машину. Селяни просили водія надати документи, які підтверджують законність вирубки лісу.

Жителька села Осівці Наталія Ферчук розповідає: перевірили деякі чіпи на колодах. З її слів, фактичні розміри не відповідали зазначеним у документах.

Зі слів лісничого, ця деревина за результатами аукціону належить місцевому підприємству. Його представники приїхали на місце, де селяни зупинили лісовоз. Для перевірки законності вирубки на місце, де селяни зупинили лісовоз, викликали поліцію.

Правоохоронці перевірили відповідність документів і чіпів, зробили заміри колод. Для подальшої експертизи вантажівку з деревиною вилучили та відвезли на штрафмайданчик. Начальник Камінь-Каширського відділку поліції Володимир Канонік розповів Суспільному: результати перевірки ще не відомі.

«Площа Видертського лісництва становить майже 5 з половиною тисяч гектарів. В рік законодавством дозволено проводити рубку головного користування 54-ьох тисяч метрів кубічних. Цього року, каже, виписали 8,5 тисяч метрів кубічних», – розповів головний лісничий.



 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром