Камінь-каширські юні туристи стали переможцями Чемпіонату Волині зі спортивного орієнтування

27 Квітня 2017, 19:25
4556

19-21 квітня 2017 року в смт. Маневичі відбувся 45-ий відкритий Чемпіонат Волині зі спортивного орієнтування. Участь у ньому взяло понад 230 школярів області.

Як повідомив директор станції юних туристів Іван Тищук, Камінь-Каширський район представляли учні ЗОШ І-ІІІ ст. с.Раків Ліс та НВК №2 м.Каменя-Каширського, які були переможцями районних змагань зі спортивного орієнтування.

 



 

 

Відразу після урочистостей спортсмени розпочали 3-денну боротьбу за першість в особисто-командних змаганнях у шести вікових групах. Цікаві та насичені дистанції, сплановані організаторами змагань, давали можливість спортсменам проявити всі свої вміння та навички з орієнтування на місцевості.

За словами Івана Тищука, у перший день орієнтувальники змагались на спринтерських дистанціях на території місцевого парку. Дистанції були короткими та вимагали від учасників швидкості і точності в застосуванні різних прийомів орієнтування .

Найскладнішими були дистанції другого дня, облаштовані в лісовому масиві поблизу смт. Маневичі. Спортсмени долали понад 6 км в старших групах та близько 2 км – в молодших. Складності додавала і сама місцевість, для подолання якої велике значення відігравало вміння орієнтуватись по рельєфу, визначати азимут та рухатись за ним.

Третій день змагань був найвдаліший для наших орієнтувальників. Адже у 2-етапній естафеті за сумою очок, набраних командами в різних групах, юні орієнтувальники Камінь-Каширського району стали переможцями.

 


1







 

 

Приємно відзначити, що наша команда у важкій боротьбі з рівними суперниками ще раз показала свою витривалість, наполегливість та уміння орієнтуватися, завоювавши 1 місце серед 18 команд області. У трійку лідерів увійшли також школярі Старовижівського району та спортсмени міста Луцька.

Юні орієнтувальники нагороджені кубком, медалями та дипломами, а їх тренери: Сергій Карпік і Віктор Філюк – грамотами управління освіти, науки та молоді.

 

 




1


 

 

 

Коментарі
27 Квітня 2017, 22:32
Браво! Молодці!!! Вітаю дітей і наставників!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024