У районі готуються до відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги

28 Квітня 2017, 19:00
2364

У районі триває процес підготовки щодо проведення заходів до Дня пам’яті та примирення, 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляють на сайті Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Сьогодні, 28 квітня, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук спільно з головою районної ради Віктором Сусом провели робочу нараду з цього приводу. У ній взяли участь представники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій, які безпосередньо задіяні до організації тематичних заходів.

Отож, 8-го травня планується проведення мітингу-реквієму, в рамках якого відбудеться покладання квітів до пам’ятних місць, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України.

Уранці 9-го травня керівники району, міста привітають ветеранів зі святом Перемоги під час урочистої зустрічі.

Потому святкова колона у складі ветеранів, учасників АТО, волонтерів, представників влади, трудових колективів, районних осередків політичних партій, громадських організацій, громадськості на чолі з прапороносною групою пройде урочистою ходою від площі Культури до Обеліска Слави та Братської могили.

 

Коментарі
28 Квітня 2017, 22:14
"керівники району, міста привітають ветеранів зі святом Перемоги під час урочистої зустрічі.": отже минулорічна "святкова хода" була взята до уваги де-якими особами й пішло по старому.
28 Квітня 2017, 22:16
&quot;Уранці 9-го травня керівники району, міста привітають ветеранів зі святом Перемоги під час урочистої зустрічі.&quot; - за версією 21017 року<br/>&quot;Сьогодні в Україні відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це свято прийшло на зміну свята «День Перемоги». Свято встановлене з метою збереження пам'яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років&quot; - це за версією 2106 року.
28 Квітня 2017, 23:32
Ви що? Провидець? Бачите, що буде у 2106 році?
28 Квітня 2017, 23:45
Вибачаюсь, очевидно поспішав...
29 Квітня 2017, 01:43
1. Друга світова війна закінчилась 2 вересня 1945 року.<br/>2. Справжніх ветеранів цієї війни вже давно немає в живих..<br/>В так званій &quot;святковій колоні&quot; будуть йти зомбі ?
29 Квітня 2017, 02:40
Ця влада організує святкування Дня Перемоги так як вміє, як розуміє і як звикли до цього мешканці міста і району. Як би там не було, але вже є зміни, зокрема проводяться певні заходи 8 травня, коли справді був підписаний Акт про капітуляцію, і продубльований на вимогу Сталіна ще й у зоні окупації радянськими військами ввечері 8 травня у передмісті Берліна Карслхорсті о 22 годині 43 хвилини за середньоєвропейським часом. У Москві тоді вже було 9 травня. Але, святкуючи Перемогу у Другій світовій війні, ми не повинні втратити свою Перемогу у нинішній війні з Росією, війні за європейське майбутнє України, життя майбутніх поколінь поза імперією зла і тоталітаризму. Для цього важливо, не забуваючи історію, піклуватися про творення активної життєвої позиції сьогоднішніх наших людей, формувати почуття громадянської відповідальності за сьогодення та завтрашній день і час кожного з нас. Тому, на святкуванні біля Обеліска Слави, біля Братської могили, на інших заходах поряд з добрими словами за простих солдат, що героїчно боролись з нацистами, важливо не забути сьогоднішніх Героїв на нинішній війні, важливо підкреслити, що український патріотизм кожного з нас є тим тилом і тією зброєю держави, що забезпечують дух нинішніх вояків. Поряд з словами мають стояти і конкретні справи. У. Черчіль у своїй відомій Фултонській промові за підсумками Другої світової війни сказав зокрема про те, що важливо робити те, що пропагуємо і пропагувати те, що робимо. А у нас, особливо у влади, часто солодкі слова розходяться з конкретними справами...
29 Квітня 2017, 12:17
&quot;поряд з добрими словами за простих солдат, що героїчно боролись з нацистами, важливо не забути сьогоднішніх Героїв на нинішній війні&quot;: підтримую.
29 Квітня 2017, 13:32
Друга світова війна закінчилась 08 травня 1945 року. Усі подальші військові дії відбувались відповідно домовленостей між США, СРСР, ОКВБ. Правдою є те, що всі ветерани Другої світової вже пішли в інший світ, але залишились енкеведісти, які зокрема брали участь у придушенні УПА, у придушенні народних повстань в Угорщині, Польщі, Німеччині, Чехословачинні, які &quot;відзначились&quot; в Афганістані, які в якості оперативників служили в КГБ. Всі вони мають статус учасника бойових дій і відповідну пенсію. Більшість з них можна побачити в колонах на 09 травня під виглядом ветеранів ВВВ.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024