Камінь-Каширська ЦРЛ отримала подарунок від американської організації Ukraine Relief

02 Травня 2017, 21:00
7967

Один із засновників проекту Ukraine Relief Степан Скоць, який родом із Камінь-Каширщини, привіз із Сакраменто ЕКГ-апарат. Він презентував його неврологічному відділенню.

– Взимку Степан Скоць побував у нас в лікарні та поцікавився, чи може він чимось допомогти. На той час у нас була велика потреба у електрокардіографі, – розповідає завідуюча неврологічним відділенням Валентина Марчук. – Тож уже під час чергового свого приїзду він подарував нам цей апарат. Цей прилад є дуже зручним у користуванні. Наші медпрацівники одразу його освоїли та вже не раз застосовували, – із задоволенням продовжує Валентина Семенівна. – Адже у нас бувають пацієнти, яким часом слід робити електрокардіограми по кілька разів на день.

 


 

 

Степан Скоць, який уже 20 років проживає у місті Сакраменто Сполучених Штатів Америки, вже давно обдумував, яким би це чином допомогти своїм землякам. А коли в Україні розпочався збройний конфлікт на Донбасі і стали надходити перші повідомлення про потребу в допомозі, він вирішив діяти.

– Саме тоді у мене з'явився план про створення проекту Ukraine Relief, що в перекладі з англійської означає «Полегшення України», – розповідає Степан Скоць. – Основною метою проекту стало надання гуманітарної і фінансової допомоги постраждалим від війни в Східній Україні. Я відразу поділився своєю ідеєю з друзями і вже протягом декількох днів зібралася група бажаючих взяти участь у проекті. Тепер Ukraine Relief регулярно відправляє допомогу на Україну, передусім учасникам бойових дій, біженцям, дітям-сиротам та ін.

Цього разу Степан Скоць подбав про придбання медичного приладу для лікарні на своїй малій Батьківщині. Він зазначає, що і надалі при можливості організовуватиме благодійну допомогу для своїх земляків через організацію Ukraine Relief.

 

 

 

Коментарі
03 Травня 2017, 10:55
Якщо одна небайдужа людина чи просто як кажуть фізична особа може замінити купу сран..их чиновників від медицини або частину державної системи - то для чого нам ці чиновники чи така система? Стару - ліквідувати і створити нову систему, більш ефективну
03 Травня 2017, 12:52
Цілком підтримую Знаючого. Очищення України відбудеться лише через формування громадянського суспільства. Державна система - гнила і найгірша складова України.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром