Одних підтримали, іншим відмовили через брак коштів - відбулася позачергова сесія міської ради

11 Вересня 2020, 15:27
фото ілюстративне 3919
фото ілюстративне

Відбулася позачергова сесія міської ради, питання, винесені для розгляду, депутати розглянули порівняно оперативно та спокійно. 

Про це пише Полісся.

Отже без нудного переливання з порожнього в пусте на баланс ДПРЧ УДСНС передали майже 900 літрів пального на суму понад 16 тисяч гривень. Затим виділили матеріальну допомогу на лікування для чотирьох жителів міста у загальній сумі 15 тисяч гривень.

А от звернення деяких підприємців з приводу звільнення їх від сплати оренди за земельну ділянку не отримало позитивного рішення. Їм відмовили. Так само відмовили у підтримці забудовників житлового масиву «Навози».

Люди прийшли на сесію з проханням про грошову допомогу у питанні електрифікації мікрорайону. Своїми силами вони вже зібрали на високовольтну лінію та трансформатор. Зараз у них на рахунку є ще 100 тисяч гривень але, щоб довести справу до кінця, не вистачає 125 тисяч.

Проте через недоотримання в повній мірі надходжень у міський бюджет у зв’язку з COVID-19 депутати не задовольнили потребу забодовників. Мовляв, міська рада і так уже виділяла на «Навози» у цьому році 100 тисяч гривень для придбання трансформатора.

Звернення благодійного фонду «Рідна школа» щодо реконструкції кінотеатру «Батьківщина» частково підтримали. Голова фонду Юрій Каденчук звернувся з проханням до міської ради прийняти рішення про участь у конкурсах Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна» 2014-2020 з метою проведення реконструкції кінотеатру «Батьківщина».

А також безпосередньо долучитися до залучення місцевого співфінансування для реконструкції приміщення і його трансформації у транскордонний центр діалогу культур Польщі, Білорусі, України.

Тож депутати, попередньо обговоривши це питання на бюджетній комісії, на сесії прийняли рішення про готовність виділити співфінансування із бюджету міста, якщо районна рада, як власник приміщення, погодиться на реалізацію означеного проєкту.

Решта питань, на розгляд яких пішло більше двох годин, стосувалися земельних наділів. Комусь потрібно було надати дозвіл на розроблення детальних планів, на виготовлення технічної документації, хтось звертався з приводу затвердження проєктів землеустрою і таке інше.

Коментарі
12 Вересня 2020, 03:50
Щось сумнівно, що Каденчук таке слово зміг вимовити , як "транскордонне". Не смішіть людей.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром