Волинь — серед аутсайдерів за показником «дитячих» щеплень

15 Вересня 2020, 14:00
фото ілюстративне 2798
фото ілюстративне

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що у західному регіоні, а також Запорізькій та Вінницькій областях спостерігається найнижчий показник проведення щеплень дітям.

За словами міністра, серед областей-аутсайдерів є Волинська, – повідомляє Суспільне Волині.

За даними МОЗ, станом на 1 серпня рівень охоплення плановою вакцинацією дітей першого року життя не дотягує навіть до половини від річного плану:

  • проти поліомієліту (3 дози до року ) — 46,5%,
  • дифтерії, кашлюку та правцю (3 дози до року ) — 45,7 %,
  • корі, паротиту, краснухи (проводять в один рік) — 45,3%
  • вірусного гепатиту Б — 42%,
  • туберкульозу — 48,1%,
  • гемофільної інфекції — 44,6%.

Найнижчі показники охоплення щепленням дітей першого року життя зафіксовані у Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Запорізькій та Вінницькій областях. Показники у цих регіонах нижчі, ніж середні по Україні..

Читайте також: Одних підтримали, іншим відмовили через брак коштів - відбулася позачергова сесія міської ради

Степанов зазначив, що занепокоєння також викликає вакцинація дорослих від дифтерії та правця. Цей показник складає лише 28,4% від плану.

«Така ситуація загрожує новими спалахами вакцинокерованих хвороб, в тому числі корі, які можуть стати непосильним тягарем для нашої медичної системи в умовах COVID-19», - сказав очільник МОЗ.

Степанов додав, що усі вакцини закуплені державою, передані в регіони, а людям просто "треба піти й зробити щеплення".

Коментарі
15 Вересня 2020, 19:39
Дуже радий, що свідомих волинян, та й усіх громадян України стає все більше, які не колять цю отруту-вакцини ні собі ні дітям. Щеплення вбивають імунну систему- це доведено багато разів незалежними від фармафії вченими. Ті, хто вакцинується дуже часто хворіє на ті ж хвороби і ще додаються інші, які так і вказані в інструкціях до вакцин, як можливі наслідки.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024