У Камені-Каширському судили п'яного водія який спричинив ДТП

16 Вересня 2020, 13:00
фото ілюстративне 3565
фото ілюстративне

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Гамула Борис, з участю: секретаря судового засідання Вавдіюк Т, та особи, яка притягується до адміністративної відповідальності підсудний, розглянувши справи про адміністративні правопорушення, які надійшли від Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, про притягнення до адміністративної відповідальності, непрацюючого.

Про це йдеться у постанові суду від 8 вересня.

Підсудний, 6 липня 2020 року в 07 год. 40 хв. на автодорозі між селом Запруддя та Радошинка Камінь-Каширського району Волинської області керував автомобілем марки «Ford Mondeo», перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, та не врахував дорожню обстановку, не вибрав в установлених межах безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, внаслідок чого з`їхав із проїзної частини дороги в кювет і пошкодив транспортний засіб, чим порушив пункти 2.9а, 12.1 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративні правопорушення, передбачені ст. 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП.

При розгляді справи підсудний свою винність у вчиненому адмінправопорушенні не визнав та пояснив, що 06 липня 2020 року автомобілем не керував, оскільки перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Перебуваючи на автобусній зупинці, попросив незнайомого хлопця, щоб той відвіз його дружину в лікарню, так як їх в селі Радошинка Камінь-Каширського району побили особи ромської національності.

Незнайомець, виїхавши за село, різко з`їхав з дороги через пошкоджене переднє колесо. Імені хлопця, який сів за кермо, йому не відомо.

Свідок в судовому засіданні показала, що 06 липня 2020 року вона з чоловіком підсудним перебували в с. Радошинка Камінь-Каширського району. Її чоловік автомобілем не керував, оскільки був напідпитку. Так як їх побили в даному селі, то чоловік попросив незнайомого хлопця, щоб той відвіз її до лікарні.

Однак виїхавши за населений пункт, водій різко з`їхав з дороги через несправне переднє колесо.

Свідок в судовому засіданні показав, що 06 липня 2020 року між 10 та 11 годинами їхав у сторону с. Стобихівка Камінь-Каширського району.

Автомобіль марки «Форд», який належить ОСОБА_1 , стояв у кюветі та мав зовнішні пошкодження, однак колеса пошкоджені не були, що дало можливість у подальшому відбуксирувати автомобіль.

Моменту аварії не бачив. Був свідком проходження підсудного огляду на стан алкогольного сп`яніння. Прилад «Драгер» показав результат 2,74 проміле.

Суд постановив визнати водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 Адміністративного кодексу та стягнути штраф в розмірі шестиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень, без позбавлення права керування транспортними засобами.

Також чоловік заплатить 420 гривень судового збору.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром