Як у районі відзначатимуть День пам'яті та примирення і День Перемоги

05 Травня 2017, 16:48
4273

Оприлюднили заходи, які планують провести на Камінь-Каширщині з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА, 8 травня о 9.00 на площі перед адміністративною будівлею районної ради та РДА відбудеться мітинг-реквієм, приурочений Дню пам’яті та примирення. Проведуть також покладання квітів до пам’ятних місць, зокрема до пам’ятного знака борцям за волю України, до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні, до стенду пам’яті на честь загиблих бійців АТО.

9 травня о 9.30 у актовій залі райради керівники району зустрінуться з ветеранами. Після чого відбудеться урочиста хода за участю ветеранів, учасників АТО, волонтерів, представників влади, трудових колективів, районних осередків політичних партій, громадських організацій, громадськості на чолі з прапороносною групою. Учасники ходи покладуть квіти біля Обеліска Слави та біля Братської могили.

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги заплановані також спортивні змагання. Так, 7 травня о 10.00 відбудеться районний турнір з шашок. 9 травня проходитимуть відкрита першість ДЮСШ з міні-футболу, турніри з баскетболу та з волейболу.

9 травня у парку проведуть інформаційно-розважальну програму для дітей (початок 12.00). А ввечері о 19.00 для жителів міста та гостей відбудеться патріотичний концерт, присвячений 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

 

 

Коментарі
05 Травня 2017, 21:02
Вшановуючи подвиг простих солдат Другої світової війни, ми не повинні перекреслювати їх заслуги навіть з огляду на те, що стратегічне керівництво цими вояками здійснювалось з Кремля. Слід пам'ятати, що рядові солдати, особливо наші земляки, українці та загони НКВД - це різні речі, бо в пориві ненависті до російських імперських намірів ми спостерігаємо й наміри перекреслити подвиг простих людей, що захищали свою землю, боронили свої сім'ї, воювали з нацизмом у ті лихолітні часи. Лице нацизму, вірніше тільки його штрих, у цій цитаті:<br/>&quot;Увечері 22 липня 1941 року у &quot;Вервольфі&quot; після вечері, рейхсляйтер Мартін Борман в присутності Гітлера, почав ділиться враженнями з поїздки українськими селами. Він зазначив, що за час поїздок побачив в селах багато дітей і мало дорослих чоловіків і підкреслював - діти, які &quot;можуть витримати набагато більш суворі умови&quot; ніж німецький народ, рано чи пізно створять проблеми Рейху.<br/><br/>&quot;Я не бачив жодної людини в окулярах, у багатьох чудові зуби, мають міцну статуру, очевидно, зберігають міцне здоров'я до глибокої старості. Під впливом надзвичайно важких умов, в яких ці люди жили протягом багатьох століть, відбувся природний і дуже ретельний відбір. Будь-який з нас, випивши склянку звичайної води, тут же захворіє. А ці люди живуть в суцільному бруді, серед нечистот, п'ють якусь жахливу воду зі своїх криниць, річок і нічим не хворіють. Ми змушені щовечора ковтати атебрін (лікарський засіб протипаразитарної дії), щоб не захворіти на малярію, а цих росіян чи так званих українців не бере ні малярія, ні висипний тиф, хоча їхні будинки просто кишать вошами. І якщо під управлінням німецької адміністрації цей народ буде жити в цілковитій безпеці і стане ще більш невразливим, то це не в наших інтересах. Зростання чисельності росіян чи так званих українців з часом представлятиме для нас загрозу. Ми зацікавлені в тому, щоб вони не сильно розмножувались: адже ми маємо намір домогтися того, щоб в один прекрасний день всі російські землі були повністю заселені німцями&quot;- говорив Борман.<br/><br/>Гітлер в зв'язку з цим зазначив &quot;Нам буде тільки на руку, якщо їх дівчата і жінки будуть якомога більше вживати протизаплідних засобів. Потрібно не тільки дозволити необмежену торгівлю ними, але і всіляко заохочувати її, бо ми не зацікавлені в зростанні чисельності місцевого населення. У даній ситуації було б божевіллям проводити на зайнятих східних землях диспансеризацію за німецьким зразком. Навіть мови не може бути про вакцинацію місцевих жителів і тому подібні заходи по зміцненню їх здоров'я. У їхніх головах потрібно вбити цю думку назавжди. І зі спокійною душею всіляко сприяти поширенню серед них забобонного уявлення про те, що всі ці щеплення і тому подібні речі вкрай небезпечні&quot;.
05 Травня 2017, 21:49
Даруйте за розлогість, але пропоную ще одну цитату з книги Генрі Пікера під назвою &quot;Застільні розмови Гітлера 1941-1942&quot;. Свого часу Пікер був приставлений Борманом до Гітлера, щоб записувати всі &quot;великі&quot; висловлювання &quot;Великого Фюрера&quot;. <br/>Ця цитата дає можливість більш глибше і ширше зрозуміти психологію загарбника/окупанта/колоніста незалежно від його національності та сорту:<br/>&quot;Неодноразово Гітлер акцентував увагу на тому, що українці повинні будуть працювати на німців і потрібно зробити все, щоб поневолений народ знаходився на якомога нижчому рівні культурного розвитку.<br/>&quot;І найбільше, що ми можемо дозволити їм - з адміністративних органів створити общини, і лише в тому випадку, якщо це буде необхідно для збереження робочої сили, тобто для задоволення щоденних потреб окремої людини. Об'єднання сіл потрібно організувати так, щоб між сусідніми не утворилося щось на зразок союзу. У будь-якому випадку слід уникати створення єдиних церков на більш-менш великих російських землях. У наших інтересах, щоб у кожному селі була своя власна секта зі своїми уявленнями про Бога. Навіть якщо таким чином жителі окремих сіл стануть, подібно неграм або індіанцям, прихильниками магічних культур, ми це можемо тільки вітати. Бо тим самим роз'єднуючі тенденції в російському просторі ще більше посиляться. Жоден вчитель не повинен приходити до них і тягнути в школу їхніх дітей. Якщо росіяни, українці, киргизи та ін. навчаться читати і писати, нам це тільки зашкодить. Бо таким чином більш здібні дикуни зможуть долучитися до деяких історичних знань, а значить, і засвоять політичні ідеї, які в будь-якому випадку хоч якось будуть спрямовані проти нас. Набагато краще встановити в кожному селі репродуктор і повідомляти людям новини та розважати їх, ніж надавати їм можливість самостійно засвоювати політичні, наукові та інші знання. Тільки щоб нікому в голову не прийшло розповідати по радіо поневоленим народам про їхню історію. Музику, нічого крім музики. Бо весела музика пробуджує в людях трудовий ентузіазм&quot;.
05 Травня 2017, 22:25
А скільки тих &quot;Вервольвіф&quot; було?
05 Травня 2017, 22:56
&quot;у актовій залі райради керівники району зустрінуться з ветеранами. Після чого відбудеться урочиста хода за участю ветеранів, учасників АТО, волонтерів, представників влади,&quot;: отже так думається що сьогодні створюється спільна українська історія, принаймі від початку боротьби з нацизмом але я сказав би, що наша історія могла б починатися десь від 1919-18р.р. з того часу як російські більшовики, імеріалізм розбив Центральну раду. Наприклад, такі держави як Литва, Єстонія, Латвія під час оголошення своєї незалежності зазначили що Вони були окуповані приблизно від 1924 року тому вони у принципі мають історичну прерогативу над тим, що вони можуть повернути свої землі які вони мали з того часу.
06 Травня 2017, 00:14
Аби розуміти процеси державотворення прибалтійських країн, держав східної Європи та загалом дух того часу на початку 20-го століття, у т.ч. і в Україні, варто прочитати книгу сучасного професора Єльського університету Тімоті Снайдера &quot;Перетворення націй&quot;. Бо для прикладу, Литви як такої в сучасних кордонах і сучасному розумінні не існувало до Другої світової війни. У Вільнюсі, яке білоруси називають своїм Вільне, литовців була відчутна меншість від поляків та євреїв, оскільки Річ Посполита практично поглинула у собі значну частину Великого Князівства Литовського з колишньою славою та звитягою литовців. А падіння польської моці та її розподіл між Росією, Австрією та Прусією відклало процес відродження литовської держави на тривалий період. Принагідно зверну увагу на ще одну книгу цього автора &quot;Криваві землі&quot;, у якій відносно правдиво описана історія українців у давні та не зовсім часи. Тому, вести мову про повернення &quot;своїх&quot; земель не так просто і не зовсім безпечно, оскільки з розпадом Югославії, визнанням світом нової держави-анклаву Косово, втручанням Росії в територіальну цілісність Грузії, України фактично порушено повоєнну стабільність, домовленості про непорушність кордонів, а це доволі безпрецедентна штука, причому добра нагода і чи не єдиний спосіб для Росії зберегтися як імперії в умовах нової масштабної війни за світове лідерство... Звір, на жаль, потребує свіжої крові, він плотоядне створіння, а не вегетаріанець...
06 Травня 2017, 13:28
В 1919 році Центральну Раду визнавала Велика Британія та Франція. Тут якось відомий для українців письменник говорив, що українці повинні боротися але боротися у межах цієї території неможливо. Я маю на увазі не географічна територія але упершу чергу етнічної території принаймі в межах 1919 року.<br/><br/>На аукціоні Aukro з'явився раритет - оригінальна карта України, датована 1919 року. Ціна раритету - 7 тисяч гривень. <br/><br/>&quot;Унікальна мапа &quot;України&quot;! Віддрукована в 1918 р. у Відню. Розм: 71 х 100 см. Стан дуже добрий, є незначні надриви. Неклеєна,нереставрована! Оригінал - 100%!!!&quot;, - йдеться в описі лоту.<br/>Про це пише користувач joanerges у Livejournal.<br/>&quot;Україна. Карта з залізницями, шляхами, копальнями заліза, солі і нафти&quot; Надрукована у 1918 р. у Відні. Висновок про рік роблю з фрази &quot;У другому році відбудування Української держави&quot;: Українська Держава – офіційне найменування Гетьманату, вочевидь, карта була замовлена віденській друкарні ще за правління ЯВПГ Скоропадського з прицілом на те, що буде розповсюджена вже у 1919 році. Але, як ви знаєте, у грудні 1918 р. заколот Директорії зруйнував Українську Державу… Розмір карти: 71 х 100 см&quot;, - каже він.&quot;http://ipress.ua/media/gallery/full/2/3/2350193877.jpg
06 Травня 2017, 19:56
для п.Каменя<br/>http://www.ar25.org/article/paryzka-myrna-konferenciya-1919-roku-na-mapi-ukrayiny-buly-krym-i-kuban.html
06 Травня 2017, 20:17
Цікаво звичайно але чи Є взагалі культурне підтвердження тих усіх подій що пишеться на тому сайті? Чи може таким чином українська культура відроджується але чи Є достатні для цього наукові засади аніж писати різне про різне. Про те й хтось таки сидить і клацає на тому сайті, комусь воно треба?
06 Травня 2017, 22:31
Вже 72 роки як друга світова закінчилася, а &quot;ветерани&quot; все не закінчуються.
06 Травня 2017, 22:44
Існує чимало різних карт України різних періодів з територіями від Сяну до Дону, з Кубанню і Таганрогом, частиною Смоленської та Воронежзької губерній. Щодо 1919 року, то справді була карта україномовних територій, або із значною кількістю українців=русинів переселених у ці краї з різних причин. А от цілісної і справжньої української держави на той час, на жаль, не було. Були ситуативно зафіксовані тим чи іншим документом, декларацією чи адміністративною картою, але, найголовніше, практично ніколи не було єдності регіональних еліт. Причиною цього виступали різні чинники, переважно історичного та релігійного характеру. І, найголовніше, все це не давало українській державі бути суб'єктом переговорів тодішнього світовпорядкування, вона була лишень об'єктом таких перемовин, як, до речі, і в нинішні часи, коли також немає єдності українських еліт (якщо взагалі про таких можна вести мову) та своєї військово-економічної потуги.
06 Травня 2017, 23:21
Маєте рацію!
06 Травня 2017, 23:41
&quot;все це не давало українській державі бути суб'єктом переговорів тодішнього світовпорядкування&quot;: здається на той час чи не вперше нації, держави були суб&quot;єктами переговорів тодішнього світовпорядкування. До того часу світом правий сильніший. Хто був сильніший той й диктував кордони або принаймі на Сході у Європі або якщо враховувати географію то в центрі Європи. Недаром у той час Ленін чимдуш уклав кабальний для Росії Брестський мир який потім у свій час легко й поламав.
07 Травня 2017, 00:57
Я не можу пригадати жодного документу чи договіру Росії у її різних іпостасях, у т.ч. і СССР, який би був дотриманий нею у повному обсязі. Звісно, що й Брестський мир не є виключенням, а скоріше підтвердженням вислову Бісмарка про те, що ці договори Росії не варті паперу, на якому вони підписані. Однак, стосовно України, - її доля в основному знаходиться у внутрішніх рамках, у власних силах, з котрими за певних обставин змушені рахуватися й зовнішні навіть потужні сили. Прикладом цього є Ізраїль і не тільки...
07 Травня 2017, 01:38
&quot;з котрими за певних обставин змушені рахуватися й зовнішні навіть потужні сили&quot;: до-речі дійсно, що з Нами мабуть рахуються оскільки за певних обставин Європа могла б розіграти карту України ще раз але очевидно що не цього разу й скоріше всього що Вони побоялися навали українців під час воєнних дій. В такому разі наприклад Порошенко та Турчинов мають картбланш й тому з Ними рахується Європа. Але аж тоді Путін розіграв Сирійську карту й йому до певної межі це влалося.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром