У селі Черче відзначили престольне свято

09 Травня 2017, 22:10
10462

Храмове свято відзначили в селі Черче у суботу, 6 травня. Щоб взяти участь в святкових урочистостях, до села з’їхались жителі найближчих населених пунктів.

Приємно, що святкуванню посприяла погода. А розпочали свято із молитви у Свято-Георгіївському храмі.

 

1

2

3

1

1

2

2


2

Цьогоріч храм відвідали благочинний Михнівського округу протоієрей Володимир Новосад, виходець із села Черче, благочинний Любешівського округу протоієрей Анатолій Шкара, а також інші священнослужителі з навколишніх сіл. Разом із прихожанами вони здійснили хресний хід навколо храму.

 

4

2

2

2

2

2

1

1

2

2

4

4

5

3

3

3

3

 

– Ця традиція — це як урочистий момент православ'я, – говорить настоятель черченського храму Віктор Базюк.

Він привітав людей зі святом та побажав всім миру й Божої благодаті. А також висловив подяку гостям, які прибули в село. Для них на території храму розмістили столик із бутербродами та соком, щоб ті могли підкріпитися перш, ніж вирушати в дорогу.

 

Людей було дуже багато, як на Великдень. 

 

 

Після богослужіння жителі села та його гості поспішали на сільський стадіон, де відбувся товариський матч черченців із командою з села Видерта. Поєдинок завершився із рахунком 5:0 в користь ФК “Черче”. Планувався ще один матч із командою села Раків-Ліс. Проте згадані гості в Черче не прибули.

 


 

У центрі села поблизу Будинку культури продавали солодку вату та встановили батут на втіху та радість дітям.

 


1

 

Увечері святкування продовжили танцями. Дискотеку відвідали гості із сіл Мельники-Мостище, Острівок, Підбороччя, Щитинь, Мала Глуша, Мостище, Личини, Залухів і навіть із Білорусі. Фотографіями та відео її організатори обіцяють поділитися вже у найближчий час.

Гарно вісвяткували празник у селі. Задоволені та щасливі діти і дорослі.

– Залишилися тільки позитивні емоції! – ділиться враженнями Ірина Савич із Підбороччя. – Я провела весь день із приємними черченськими людьми, з якими веселилася весь день. Футболу майже не бачила, а от розваги на батуті зацікавили батьків, що привели своїх дітей. А ще порадувала гарна та драйвова дискотека, якої вже давно не було в селі. Сподобалось все, та найбільше - відпочинок із друзями на околицях села.

– Вперше відвідала дискотеку на День села в Черче, – продовжує Інна Свиридюк із села Мостище. – На диво, мені дуже сподобалося. По-перше, дуже приємний діджей, який водночас може потанцювати та поспілкуватися. По-друге, дуже гарна музика.

 

 

Коментарі
10 Травня 2017, 01:45
Цікавить одне питання. Черченський Храм належит до Михнівського благочиння чи ні оскільки Я тут не бачу Каміньських "отців". Вони напевно між собою не в тренді?
10 Травня 2017, 02:25
Дуже гарні фото. Просто насолоджуюсь!
10 Травня 2017, 04:09
день села, чи престольне свято?
10 Травня 2017, 23:56
"Для них на території храму розмістили столик із бутербродами": чомусь одразу вкралася думка про причастя аж тут сніданок для гостей. Де-що нове у цьому символі. Ось чому. НЕ тільки інколи але й повсюдно або й переважно дійсно скрізь існують так названі Дні міста або дні села. Можливо десь ці дні збігаються з днями народження або першими письмовими звістками про той чи інший населений пункт. У ці дні як завжди збираються люди щоб спільними зусиллями відсвяткувати у своєму рідному місті, селі через те, що дійсно те місце у якому вони живуть є для них майже священним. Але ось у Черче я побачив день села не у той день коли небеса відкрилися і на тому місці поселився люд але у той день коли заснували, може церкву Московського патріархату. Оскільки бачимо що тут то там бутерброди, солотка вата, дитячі скачки, а потім дикі танці для молоді які у принципі церквою не вітаються, а отже бачимо такий собі симбіоз святкування так званого престольного празника дня закладення церкви з послідуючими примітивними радощами аборигенів. Добре що хоч голова сілької ради не виступив та не вручав грамоти або перехідні кубки які ще залишаються десь там на задвірках школи у якійсь комірчині якогось там темника з достатнім педагогічним стажем який певно вже посудився з клятою українською державою для отримання кілька десятків тих гробанів гривень для свого живлення. Життя продовжується. Наводить на думку подібне святкування Дня села у Раків-Лісі коли відбувалися збори селян з відзвітуванням сільського голови та конкретним рішенням села не вступати в переговори про децентралізацію, а потім перегони футбол і таке інше. НЕ пригадую у той день було храмове свято чи ні. Хто скаже?
11 Травня 2017, 00:14
В багатьох селах тепер прийнято святкувати День села в день престольного свята. Бо остаточну дату заснування населеного пункту ніхто не знає
11 Травня 2017, 01:00
Отже я відсталий це вже точно. Але шановний як взагалі можна знати "остаточну дату заснування населеного пункту"? Його у принципі не можна знати адже село є селом, хіба можна знати той день коли наприклад десь в дрімучому місці серед боліт та лісу хтось для себе побажав оселитися? Сміхота і годі. Але про те, що Ми/Ви святкуємо день села у той день коли закладено Храм у більшості випадків зараз Московського патріархуту то це є більш як симоволічно тому що можа припустити що до того часу місцевий люд не був осві/ячений небесами й до того часу вважався не хрещеними це те саме як напівдикими, хто-зна, доісторичним фактом.
11 Травня 2017, 13:20
Чому в Україні Святий Юрій - Змієборець, а в інших православних Георгий - Победонососец?
12 Травня 2017, 00:07
А з іншого боку завдяки такої події жінки одягли свій найкращий одяг, відірвалися від хатніх справ та знову, як в молодості, стали частинкою групи людей.
06 Травня 2019, 21:40
Скільки років нашій церкві?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром