Водій, який відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп`яніння у селі Нуйно, заплатить 10 тисяч штрафу

25 Вересня 2020, 12:00
фото ілюстративне 1772
фото ілюстративне

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Гамула Борис, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, про притягнення до адміністративної відповідальності підсудного, українця, громадянина України, пенсіонера.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Підсудний, 22 серпня 2020 року в 14 год. 07 хв. на вул. Лесі Українки в селі Нуйно Камінь-Каширського району Волинської області керував власним автомобілем марки «Suzuki Baleno», будучи зупиненим працівниками поліції за підозрою в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, на законну вимогу поліцейського відмовився пройти відповідно до встановленого порядку огляд для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

При розгляді справи підсудний свою винність у вчиненому адмінправопорушенні визнав повністю та пояснив, що дійсно вказаного дня перед тим, як керувати автомобілем, вживав алкогольні напої.

Вина його підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення, письмовими поясненнями свідків, правопорушника.

Чоловіка визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП та наклали на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024