Як отримати посвідчення водія: від А до Я

12 Травня 2017, 12:40
12355

Головний сервісний центр МВС продовжує  детально роз’яснювати інформацію та відповідати громадянам на часті питання. Саме обізнаність, переконані тут, дозволяє за будь-яких обставин захистити свої права.

Отримання посвідчення водія вперше — одна із найбільш затребуваних послуг сервісних центрів МВС, якою на Волині скористалися 3 616 громадян з початку 2017 року, – повідомляє Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області.

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти  три основні етапи:

·         Навчання в автошколі

·         Складання іспитів в сервісному центрі МВС

·         Отримання посвідчення водія

На сайті  РСЦ МВС у Волинській області працює розділ “Автошколи” http://vol.hsc.gov.ua/avtoshkoli/, де можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів регіону, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства. У переліку вказані контакти, категорії, за якими готують, та адреси класів автошкіл.

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

·         заява на ім’я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);

·         паспорт (пред’являється особисто);

·         копія ідентифікаційного коду;

·         чотири фотографії розміру 3,5х4,5;

·         медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС, прив’язки до місця реєстрації та проходження навчання немає.

Іспити складаються з двох частин:

·         теоретичної (тестування на комп’ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок);

·         практичної (при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсним протягом трьох місяців).

Важливо пам’ятати:  при допущенні більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять. Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

У рамках реформування сервісних центрів МВС плануються зміни в теоретичній і практичній площині складання іспитів із Правил дорожнього руху. Протягом березня та квітня відбувалося перше в Україні громадське онлайн обговорення білетів ПДР http://vol.hsc.gov.ua/2017/04/21/bilshe-10-tisyach-gromadyan-vzyali-uchast-v-onlajn-obgovorenni-novih-biletiv-pdr-shho-bude-dali/.

Коментарі
31 Грудня 2017, 00:54
перестати брати хабарі треба.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024