Сошичненська громада: дикі кабани завдають шкоди сільськогосподарським угіддям

01 Жовтня 2020, 13:00
3859

Депутати Сошичненської сільської ради вирішували наболіле людям питання - порушення порядку утримання мисливських тварин (диких кабанів) у напіввільних умовах, їх самовільного переселення за межі мисливського угіддя, на сільгоспугіддя громадян.

Про це інформує до Спроможна громада - Сошичне

«Люди скаржились на те, що  дикі кабани, протягом близько чотирьох років, завдають значних збитків їх посівам, врожаям та пасовищам і нема на це ніякої ради», – йдеться у дописі громади. 

Сільський голова Світлана Сидорук визначила необхідністю терміново направити клопотання керівнику ГО УТМР, керівнику ГО «Мисливсько-рибальський колектив «НАБОЛОЦЬКИЙ», Волинській обласній екологічній інспекції з проханням провести обстеження утримання диких тварин у вище названому мисливському угідді.

«Потрібно негайно провести відповідні дії по збереженні людських врожаїв від псування дикими тваринами, оскільки, на полях ще багато врожаїв кукурудзи, моркви, буряка та й озимину вже почали сіяти. Для чого запропонував утворити групу швидкого реагування, яка невідкладно вже провела обстеження псування тваринами людських угідь з використанням фото матеріалів для подальшого складання аків та подання їх у відповідні виконавчі органи, – розповів Віктор Семенюк.

Разом з депутатом сільської ради Віктором Швораком, заявниками - жителями села Сошичне, по закінченню засідання комісії провели обстеження завданої шкоди людським врожаям.

Далі матеріали будуть направлені у відповідні виконавчі структури для реагування.








 

Коментарі
01 Жовтня 2020, 22:38
Яка розумниця чи розумник написав так безглуздо ...<br/>&amp;quot;Порушення порядку утримання диких кабанів у напіввільних умовах ,їх самовільного переселення за межі мисливського угіддя на сільгосподарські угіддя&amp;quot;<br/>Безграмотність зашкалює!Кабан вільний звір і до того мігруючий!Сьогодні він тут завтра хто зна де!Як дикі тварини можуть знати межі,де мисливські де сільгосподарські?<br/>Людські городи шкода і працю людей також!<br/>Але хто про це б говорив!Семенюк?&amp;quot;Потрібно негайно провести відповідні дії&amp;quot;?<br/>Нехай загородить людські поля з того лісу який вкрав в громади( це тільки зафіксували 6.5 мільйонів збитків а скільки не зафіксовано!<br/>Його ще й головою ОТГ висувають.Як це може бути,маючи кримінальне минуле і зараз купу порушених кримінальних справ!<br/>Замилюють очі кабанами ,в Київ їздить щоб знати як надалі краще красти ліс!<br/>Нехай охороняє і бігає з пістолетом по полям,а не людям і дітям погрожує зброєю!<br/>Банда йде до влади!З такою владою будемо мати &amp;quot;все &amp;quot;в їх особистих кишенях і поля і ліси і бурштин і торф і землі!<br/>Все знищать і слова проти не зможеш сказати бо все покривається і завжди напоготові зброя!<br/>Страшно робиться до чого котимось!<br/>Де правда????<br/>До виборів&amp;quot; все для народу&amp;quot; один піар від Макарівни ,ніби до неї й не існувало Сошично а самі вже добренько продумали кого і куди прилаштувати!Агітація йде повним ходом!Люди не сліпі і не глухі,все бачать і чують! Де правда???Боже! відведи і відгороди нас від біди!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024