В Україні обіцяють змінити механізм закупівлі ліків

04 Жовтня 2020, 12:00
Очільк МОЗу Максим степанов відвідав Рівненську обласну дитячу лікарню 3371
Очільк МОЗу Максим степанов відвідав Рівненську обласну дитячу лікарню

Під час відвідин Рівненської обласної дитячої лікарні очільник МОЗу Максим Степанов поспілкувався із лікарями, батьками пацієнтів, представниками благодійних організацій.

Нагальним для більшості присутніх було питання щодо вирішення ситуації із закупівлею ліків, адже, зокрема, у Рівненській обласній дитячій лікарні склалася проблема щодо забезпечення медикаментами, які є на залишках максимум на один місяць, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Мене обурило, що у нас в країні виникла така ситуація. Я більш, чим впевнений, що Україна забезпечена лікарськими засобами. Тому доручаю своєму заступнику Шаталовій Світлані Миколаївні удосконалити механізм по перерозподілу», – відзначив Максим Степанов.

Разом з головою ОДА Віталієм Ковалем напрацювали механізм, зокрема зміни стосуватимуться термінів та алгоритму комунікації головних лікарів, профільних департаментів та МОЗу. Це пришвидшить вирішення питання із перерозподілом ліків.

«Під час приїзду Президента піднімалось питання ліків для онкохворих дітей. Вже сьогодні це питання вирішилося. На наступному тижні медикаменти надійдуть в Рівненську обласну дитячу лікарню. Наразі ліками заклад забезпечений. Також домовилися з Міністром про створення комісії, аби розібратися у причині затримки ліків. Робимо все для того, аби ситуація не повторялася», – прокоментував Віталій Коваль.

Також, на думку Міністра, складність й у тому, що потрібно створити відповідні реєстри пацієнтів, які до сьогодні відсутні. Цього ніхто не робив. Наразі Міністерство охорони здоров'я веде підготовку до впровадження реєстрів пацієнтів різних нозологій.

Також Максим Степанов  ознайомився із роботою обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Рівненський онкоцентр добудують за державні кошти

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром